Vlucht boeken Schiphol

Amsterdam Airport Schiphol beter bekend als Schiphol is Nederlands grootste luchthaven met meer als 71 miljoen passagiers per jaar. Daarnaast is Schiphol een van de belangrijkste luchthavens die er in Europa is.

Schiphol is oorspronkelijk ontstaan als een militair vliegveld in 1916. Er werd destijds een stuk grond aangekocht in de buurt van Fort Schiphol van circa 16,5 hectaren groot. Achteraf bleek dit te klein te zijn en werd er geduurde de Eerste Wereld oorlog het terrein uitbereid naar 76 hectaren groot.

Na de Eerste Wereld oorlog werd het vliegveld gebruikt voor de burgerluchtvaart. Zo werd er al gauw post, vracht en passagiers vervoerd via Schiphol. Waarna na de Tweede Wereld oorlog Schiphol uitgroeide tot de grootste luchthaven van Europa en is momenteel het vliegveld 2.787 hectaren groot geworden met maar liefst 5 start en landingsbanen.

Bestemmingen Schiphol

Door de enorme grote van Schiphol en een belangrijke functie in de luchtvaart binnen Europa is het aantal bestemmingen via Schiphol Gigantisch. Op deze luchthaven vliegen maar liefst 104 verschillende luchtvaartmaatschappijen.

Deze Airliners bieden maar liefst 327 directe vluchten aan naar bestemmingen in maar liefst 98 verschillende landen over de wereld. En met een tussen stop kun je werkelijk overal op de wereld komen. De grootste luchtvaartmaatschappij die actief is op Schiphol is natuurlijk KLM.

Kortom als je op zoek bent naar een vliegticket naar een bestemmingen vanuit Nederland is de kans groot dat je op Schiphol bent aangewezen. Dit is natuurlijk geen ramp want alles is te vinden op deze gigantische luchthaven

Luchtvaartmaatschappijen op Schiphol

Door de enorme grote van Schiphol zijn er heel veel verschillende luchtvaartmaatschappijen actief op Schiphol 104 om precies te zijn. Hieronder een overzicht van de grootste gebruikers van Schiphol.

 • KLM vervoerd jaarlijks ruim 34 miljoen passagiers vanaf Schiphol. En met maar liefs 91 bestemmingen binnen Europa die te bereiken zijn via deze luchthaven.
 • Easyjet is na KLM de 2de luchtvaartmaatschappij die actief is op deze luchthaven. Easyjet gebruikt Schiphol als uitvalbasis voor hun vluchten en bied momenteel maar liefst 46 directe vluchten op deze luchthaven
 • Naast de 2 bovenstaande luchtvaartmaatschappijen zijn er nog een aantal die veel vliegen vanaf Schiphol en dit zijn onder andere Transavia , Vueling, British Airways, Air France , Lufthansa en Flybe
 • Amsterdam Airport Schiphol
  Informatie
  Contactgegevens

  Plaats: Haarlemmermeer
  Straat: Evert van de Beekstraat 202
  Postcode: 1118 CP Schiphol
  Telefoon: 020 794 0800
  Website: Schiphol.nl

  Ligging Amsterdam Airport Schiphol