Vlucht boeken Lelystad Airport

Bij de inpoldering van Lelystad waren er in eerste instantie meerdere grasbanen, door de verschillenden locaties was het niet efficiënt genoeg voor de vliegtuigen die nodig waren voor het droogleggen. Daarom kwam er ik 1973 luchthaven Lelystad met in eerste instantie een grasbaan voor de vliegtuigen. Uiteindelijk kwam er in 1981 een echte landingsbaan. In het jaar 1993 kwam Lelystad Airport in handen van de Schiphol Group.

In maart 2015 werd bekend gemaakt door de regering dat Lelystad Airport mag uitbreiden naar een vliegveld wat in 2033 tot wel 45.000 vluchten per jaar mag verwerken. De baan werd verlengt en er kwam een nieuwe terminal. Echter tot op de dacht van vandaag is de luchthaven nog steeds niet open. Op 2 juli 2019 werd de opening weer uitgesteld, een aangekondigd dat een opening in 2020 niet haalbaar is. Wanneer het vliegveld wel open gaat is niet bekend.

Bestemmingen Lelystad Airport

Door het uitstellen van de opening is nog niet bekend welke bestemmingen er zullen komen op Lelystad Airport. Wat wel bekend is dat dit voornamelijk vakantie vluchten gaan worden.

Wanneer er meer nieuws is over toekomstige bestemmingen zullen wij dit gelijk hier melden.

Lelystad Airport

Informatie
 • Parkeren Lelystad Airport
 • Contactgegevens

  Plaats: Lelystad
  Straat: Arendweg 7
  Postcode: 8218 PE
  Telefoon: 0320 284 770
  Website: Lelystadairport.nl

  Ligging Lelystad Airport