Vlucht boeken United Airlines

United Airlines is een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij dat behoort tot een van de grootste spelers op de markt van Amerika. Maar ook buiten Amerika is United Airlines een grote speler met vluchten wereldwijd.

United Airlines beter bekend als gewoon United is voortgekomen uit het luchtpostbedrijf Varney Air lines van ondernemen Walter Varney. Het bedrijf begon in het jaar 1926 met het vervoeren van post per vliegtuig en was daarmee de eerste speler op de markt die vliegtuigen gebruikte hiervoor.

Maar in 1927 richtte ook de ondernemer William Edward Boeing een eigen luchtvaartmaatschappij op en nam diverse andere luchtvaartmaatschappijen over waaronder ook Varney Air Lines en gingen verder onder de naam United Aircraft and Transportation. Deze samenwerkingen waren echter van een korte duur want in het jaar 1934 werd de samenwerking ongedaan gemaakt en werd het bedrijf opgesplitst in United Technologies Corporation. Boeing de fabrikant van vliegtuigen en het laatste onderdeel United Airlines.

In de jaren na de tweede wereld oorlog nam de vraag naar vliegtickets gigantisch toe, het aantal passagiers vervijfvoudigde in de jaren vijftig. Waardoor uiteindelijk United fuseerde met Capital Airlines waardoor ze de grootste luchtvaartmaatschappij van Amerika werden. In de jaren daarop nam United Airlines nog andere luchtvaartmaatschappijen over waaronder het bekende PanAM.

Uiteindelijk na jaren van onderhandelen is United in het jaar 2010 gefuseerd met het grote Continental Airlines en werd besloten om onder naam van United Airlines door te gaan en met het logo van Continental Airlines.

Bestemmingen van United Airlines

Jaarlijks vervoerd United Airlines ruim 160 miljoen passagiers. Deze passagiers kunnen kiezen uit ruim 357 bestemmingen wereldwijd. 233 van deze bestemmingen liggen binnen de grenzen van de Verenigd Staten. De rest van de bestemmingen 124 stuks zijn internationale bestemmingen. Al deze bestemmingen liggen verspreid over 48 verschillende landen.

Met United Airlines vliegen vanuit Nederland

Vanuit Nederland worden er alleen vluchten aangeboden vanaf Schiphol-Amsterdam. De vluchten die worden aangeboden zijn allemaal bestemmingen naar de Verenigd Staten.

 • New York City
 • Washington
 • Houston
 • Los Angeles
 • Chicago
 • Hierbij moet wel worden vermeld dat de bestemming Chicago voornamelijk dient als vliegveld voor over te stappen. Want O'Hare International Airport is een belangrijk punt in het netwerk van United Airlines. Boek je daarom een vliegticket van United Airlines naar een bestemming in Amerika, dan is de kans groot dat je een overstap maakt op dit vliegveld.

  Vertrekken vanuit Belgiƫ of Duitsland

  Het is ook mogelijk om te vertrekken vanuit Duitsland of Belgiƫ. United Airlines biedt namelijk ook vluchten aan vanaf Brussel en Frankfurt. De bestemmingen die aan worden geboden zijn hetzelfde als vanaf Amsterdam, alleen vanaf Frankfurt is Denver ook te bereiken. Voor mensen die vlak bij de grens wonen kan dit een goed alternatief zijn. Daarnaast kan het zijn dat de prijzen tussen de verschillende vliegvelden kunnen verschillen. Wil je geld besparen dan is het verstandig om te kijken of je hiermee wat kunt besparen.

  United Airlines Frequent Flyer

  United heeft het Mileage plus beloningsprogramma. Dit spaar programma is al 15 jaar oprij uitgeroepen als beste Frequent Flyer programma onder de luchtvaartmaatschappijen. Daarnaast heeft United in 2019 besloten dat gespaarde Miles ook niet meer verlopen, deze verliepen eerst na 18 maanden.

  De gespaarde Miles die je verdiend met je dagelijkse activiteiten kun je gebruiken op bijvoorbeeld korting op je vliegticket, een upgrade van je vlucht of bijvoorbeeld gebruiken op je vakantie voor een leuk uitje.

  Vlieg je daarom geregeld met deze maatschappij? Dan is het verstandig om je aan te melden voor dit programma en tijdens het boeken je lidmaatschap nummer in te vullen in het veld dat daarvoor bestemt is.