Vlucht boeken Transavia

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia is opgericht in 1965 door een Schotse en Belgische particulier onder de naam Transavia Limburg N.V. en gebruikte bij de oprichting Maastricht Aachen Airport als thuisbasis voor hun vluchten.

In de jaren 60 groeide Transavia uit tot een grote speler op de Nederlandse markt met 45% aandeel in het vakantieverkeer. De aandelen zijn door de jaren heen in verschillende handen geweest, maar sinds 2003 bezit Air France-KLM 100% procent van de aandelen van Transavia.

Bestemmingen van Transavia

Sinds Transavia door het leven gaat als een Low-cost airliner, bestaat het aanbod vooral uit betaalbare vluchten binnen Europa. Wanneer je op zoek bent naar een betaalbaar vliegticket kun je een keuze maken vanaf welk vliegveld binnen Nederland je wilt vertrekken.

De vliegvelden vanaf waar gevlogen wordt zijn; Schiphol, Rotterdam, Eindhoven Airport. Vanaf Groningen Airport Eelde worden er vluchten aangeboden naar Faro en Tenerife. Het totaal aanbod van Europese vluchten dat te bereiken is vanaf Nederlandse luchthavens ligt rond de 83. Maar dit veranderd per seizoen. Zo verdwijnen er soms bestemmingen en worden er weer nieuwe toegevoegd aan het aanbod van Transavia.

Allianties en Transavia spaarprogramma.

Transavia is een low-cost airline en is daarom aangesloten bij de alliantie Airlines for Europe. In deze alliantie zitten meerdere bekende low-cost airliners, waaronder Easyjet en Ryanair.

Net als bij Air France en KLM kun je bij Transavia dat onder Air France-KLM valt ook gebruik maken van het flying blue spaarprogramma. Als lid kun je miles sparen en op een later tijdstip weer besteden aan een upgrades of korting.