Vlucht boeken Swiss

Swiss met als thuisbasis Z├╝rich Airport is de grootste luchtvaartmaatschappij van Zwistersland. Deze luchtvaartmaatschappij is tot stand gekomen nadat Swissair in 2001 failliet ging.

De floot van deze airliner bestaat uit 89 toestellen waarvan het grootste aantal afkomstig is van Airbus. De gemiddelde leeftijd van de vloot bedraagt 9.6 jaar oud. De vloot is relatief jong doordat Swiss recent 23 nieuwe Airbus A220 aan hun vloot heeft toegevoegd.

Bestemmingen Swiss

Wanneer je er voor kiest om met Swiss te vliegen is de kans groot dat je vanaf Schiphol met een overstap op Zurich of Basel naar je bestemming vliegt. Deze twee vliegvelden gelden namelijk als een belangrijk punt in het netwerk van Swiss en op deze manier kun je namelijk naar tientallen bestemmingen vliegen over de hele wereld.

Allianties en Swiss spaarprogramma

Swiss is aangesloten bij Star Alliance. Star Alliance is de grootste alliantie tussen luchtvaartmaatschappijen. Swiss is lid geworden sinds 2006.

Wanneer je vliegt met Swiss kun je punten sparen met het Miles & More programma. Miles & More programma word gebruikt door 12 verschillende luchtvaartmaatschappijen met onder andere Lufthansa, Eurowings en Brussel Airlines.