Vlucht Boeken Scandinavian Airlines

Scandinavian Airlines beter bekend als SAS is een gezamenlijke luchtvaartmaatschappij van de landen Denemarken, Zweden en Noorwegen. Het begon door een samenwerking van Det Danske Luftfartsselskab, Svensk Interkontinental Lufttrafik en Det Norske Luftfartselskapin om gezamenlijk overzeese vluchten aan te beiden onder de naam OSAS(Overseas SAS) en later nog de samenwerking ESAS(European SAS) voor vluchten binnen Europa.

In het jaar 1951 werden ESAS en OSAS samengevoegd onder de naam SAS zoals we het nu kennen. Deze samenwerkingen groeide uiteindelijk uit tot een luchtvaartmaatschappij dat tegenwoordig ruim 30 miljoen passagiers vervoerd wereldwijd.

Bestemmingen van Scandinavian Airlines

Scandinavian Airlines heeft een vloot van ruim 150 toestellen en bied hiermee ruim 120 verschillenden bestemmingen aan. Veel van deze bestemmingen liggen in Europa. Maar naast veel bestemmingen in Europa vliegt SAS ook naar Noord-Amerika en Azië.

Elk jaar komen er een aantal nieuwe bestemmingen bij en verdwijnen er ook weer een aantal. Maar er zijn een aantal routes zo populair dat je er van uit kunt gaan dat deze niet zullen verdwijnen. Daarom een kort overzicht van een aantal populaire SAS bestemmingen.

Populaire SAS Bestemmingen.

 • Kopenhagen
 • Helsinki
 • Oslo
 • Miami
 • Shanghai
 • Stockholm
 • Parijs
 • Als Nederlander kun je vrijwel op elke bestemmingen vliegen van SAS, want door dagelijkse vluchten vanaf Schiphol en andere Nederlandse vliegvelden naar hub punten van SAS, kun je met een snelle overstap vrijwel overal heen vliegen.

  Allianties en SAS spaarprogramma

  Scandinavian Airlines is sinds 1996 aangesloten bij Star Alliance en is samen met andere één van de oprichters van deze Alliantie. In deze alliantie zitten een aantal grote partijen met onder andere: United Airlines, Turkish Airlines en Lufthansa.

  Wanneer je geregeld vliegt met SAS is het de moeite om eens te kijken naar het Frequent Flyer programma van SAS. Dit programma heet EuroBonus. Spaar punten en profiteer van extra’s.