Vlucht boeken Saudia Arabian Airlines

Saudi Arabian Airlines beter bij de mensen bekend als gewoon Saudi is de nationale luchtvaartmaatschappij van het land Saoedi-Arabië. De thuisbasis van deze maatschappij is te vinden in Jeddah. De luchthaven van deze stad wordt daarom ook gebruikt als thuishaven voor de dagelijkse operaties. Daarnaast is dit vliegveld het belangrijkste punt in het netwerk van vluchten.

Deze luchtvaartmaatschappij is opgericht in het jaar 1945 nadat de Amerikaanse president een Douglas DC-3 als geschenk gaf aan de Koning van Saoedi-Arabië. Uiteindelijk werden er in de begin jaren gebruik gemaakt van 5 toestellen van dit type vliegtuig.

Na start in 1945 groeide deze maatschappij uiteindelijk uit tot een onderneming dat maar liefst 30 miljoen passagiers vervoerd per jaar met een vloot van 148 toestellen. De gemiddelde leeftijd van de toestellen die in gebruik zijn is 5 jaar. Dit is voor een luchtvaartmaatschappij jong. Vliegtuigen worden meestal tot wel 25 jaar gebruikt door een luchtvaartmaatschappij. Wanneer je vliegt met Saudi vlieg je dus in jonge toestellen van de laatste generatie. Die vliegtuigen die in gebruik zijn komen van de twee grootste producenten van vliegtuigen: Airbus en Boeing.

Vliegtickets Saudi Arabian Airlines

Momenteel bied Saudi Airlines vluchten aan naar ruim 80 bestemmingen. Vliegtickets naar deze bestemmingen zijn uiteraard gewoon bij ons te boeken. In het aanbod van bestemmingen is zeer veel variatie, van bestemmingen in West-Europa, Het Midden-Oosten, Azië en Noord-Amerika. Het model wat Saudi hanteert, is het hup and spooke principe. Dit houdt in dat alle vluchten aan worden geboden vanaf één van de hups die gebruikt worden door Saudi, in dit geval zijn dat voornamelijk de vliegvelden van Jeddah en Riyadh. Wil je een andere bestemming bereiken dan zul je op één van deze twee luchthavens een overstap moeten maken voor een aansluitende vlucht.

Saudi vluchten vanaf Schiphol

Saudi is in Nederland alleen actief op de luchthaven Schiphol. Vanaf deze Nederlandse luchthaven worden dagelijks vluchten aangeboden naar Jeddah. Vlieg je naar een andere bestemming en heb je gekozen om met Saudi te willen vliegen dan zul je een overstap moeten maken. Dit is geen enkel probleem want deze luchtvaartmaatschappij probeert de overstap tijden zo kort mogelijk te houden.

Saudi vluchten vanuit Duitsland

Door Saudi worden er ook vluchten uitgevoerd vanaf de luchthaven van München en Frankfurt. Het vliegveld van München is voor de Nederlanders niet echt een alternatief door de grote afstand vergeleken met Nederland. Maar Frankfurt is voor de Nederlanders een goede optie om eens te bekijken of je geld kunt besparen door vanaf deze luchthaven te vertrekken. Frankfurt is voor de mensen die bij de grens wonen goed te bereiken en de afstand valt mee. Zo ligt dit vliegveld hemelsbreed 218 kilometer van Maastricht (Maastricht - Schiphol hemelsbreed 175 kilometer). Daarnaast worden er vanaf Frankfurt ook vluchten aangeboden naar Riyadh.

Saudia Arabian Airlines
Informatie