Vlucht boeken Ryanair

Deze Ierse luchtvaartmaatschappij werd in 1985 opgericht door de zakenman Tony Ryan. Ryanair begon oorspronkelijk als een reguliere luchtvaartmaatschappij, maar veranderde dit na enkele jaren. Zij gingen zich richten op low-cost vluchten binnen Europa. Ze kopieerde de succesformule van het Amerikaanse Southwest Airlines.

In het begin van deze periode draaide Ryanair verlies, maar na het aantrekken van Michael O'Leary in 1991 werd de formule van een lowcost airline verfijnd en werd Ryanair een van de meest winstgevende lowcostcarriers ter wereld.

Bestemmingen van Ryanair

Ryanair bied een breed aanbod aan van bestemmingen die te bereiken zijn vanaf Nederland. Deze lowcost airliner vliegt vanaf verschillende luchthavens vanaf Nederland. De meeste bestemmingen zijn te bereiken door vanaf Eindhoven Airport te vliegen. Denk hierbij aan de populaire bestemmingen zoals Barcelona, Ibiza, Porto, Madrid en bijvoorbeeld Edinburg.

Dit is nog maar een kleine selectie van bestemmingen waar naar gevlogen wordt vanaf Eindhoven Airport. Vanaf Schiphol vliegt Ryanair alleen naar Dublin en Malaga. Zit je bestemming er niet bij, kijk dan altijd even of je wel naar deze bestemming kunt vliegen vanaf één van de vliegvelden van onze buurlanden, want Ryanair is ook zeer actief op bijvoorbeeld Weeze of Hahn.

Allianties en Ryanair spaarprogramma.

Ryanair is niet aangesloten bij één van de grote allianties die er zijn (skyteam, Star Alliance, Oneworld) Echter, maakt Ryanair zelf afspraken met andere luchtvaartmaatschappijen. Denk hierbij aan de samenwerking met Air Europe.

De vluchten van Air Europa naar Amerika en Tel Aviv zijn ook te boeken via Ryanair. Op deze manier vergroten de beide airliners hun aantal bestemmingen, zodat de klant nog meer keuze heeft.

Ryanair heeft zelf geen spaarprogramma, maar wanneer je het vliegticket betaald met American Express Flying blue kaart, spaar je wel mijlen voor KLM en Air France.