Vlucht boeken Qantas Airways

Qantas Airways is de nationale luchtvaartmaatschappij van Australië en is na KLM de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. Deze maatschappij werd opgericht in het jaar 1920 onder de naam Queensland and Northern Territory Aerial Services Limited afgekort Qantas.

Het hoofdkantoor van Qantas Airways bevind zich in Sydney en waarbij het vliegveld van Sydney Kingsford Smith Int'l Airport als een belangrijke hub van Qantas fungeert.

Jaarlijks vervoerd Qantas ruim 55 miljoen passagiers, deze worden vervoerd door een vloot vliegtuigen dat bestaat uit ruim 130 Stuks. De vloot bestaat uit toestellen van Airbus en Boeing, waarvan de Boeing 737 het meest gebruikte vliegtuig is van Qantas. Daarnaast vliegt Qantas ook met het grootste passagiers vliegtuig de Airbus A380.

Bestemmingen van Qantas

Deze grote luchtvaartmaatschappij Qantas Airways vliegt naar 27 verschillende internationale bestemmingen verspreid over 14 verschillende landen. Daarnaast bied Qantas tientallen verschillende binnenlandse bestemmingen aan in Australië

Helaas bied Qantas op dit moment geen rechtstreekste vluchten aan naar Australië vanaf Nederlandse luchthavens. Qantas is momenteel alleen in de omgeving actief op het vliegveld Londen Heathrow, daarom is de kans klein dat je gebruik gaat maken van de airliner. Echter wanneer je een vliegtickets boekt bij één van de Oneworld partners kan het zijn dat ja na een tussenstop verder vliegt met deze luchtvaartmaatschappij.

Allianties en Qantas spaarprogramma

Qantas is één de van de oprichters van de luchtvaart alliantie OneWorld. In deze alliantie zitten 13 toonaangevende luchtvaartmaatschappijen met onder andere American Airlines, British Airways en Qatar Airways. Door deze luchtvaart alliantie kunnen er gezamenlijk ruim 1300 bestemmingen worden aangeboden met een overstap die soepel verloopt.

Vlieg je geregeld met Qantas Airways dan kan het lonen om je aan te melden bij het frequent flyer programma van Qantas. Door het vliegen met Qantas spaar je punten deze punten kun je vervolgens gebruiken voor kortingen op vluchten, leuke uitjes tot het boeken met korting van een hotel.