Vlucht boeken Lufthansa

Lufthansa de grootste Duitse luchtvaartmaatschappij die er is. Deze reus is opgericht in 1926 door een fusie tussen Deutsche Aero Lloyd en Junkers Luftverkehr.

Door al die jaren heen is Lufthansa enorm gegroeid, Door vloot uitbereiding en overnames van andere luchtvaartondernemingen. Zo fuseerde Lufthansa in 2005 met Swiss International Air Lines. Daarnaast bezit Lufthansa vele dochterondernemingen zoals, Air Dolomiti, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Edelweiss Air, Eurowings en Lufthansa Cargo.

Kortom als je op zoek bent naar vliegtickets voor een bestemming dan is de kans groot dat je Lufthansa ook tegen komt tussen de zoek resultaten.

Bestemmingen Lufthansa

Lufthansa is alleen op Schiphol actief, maar vanaf Schiphol kun je met Lufthansa meer dan 200 bestemmingen bereiken. Met een snelle en een efficiënte overstap op bijvoorbeeld München of Frankfurt kun je de hele wereld bereiken, met bestemmingen in bijna alle continenten over de wereld.

Als je kijkt binnen de Lufthansa group dan bieden ze maar liefst ruim 288 bestemmingen aan verdeeld over 106 landen.

Allianties en Lufthansa spaarprogramma

Lufthansa is aangesloten bij Star Alliance en is een van de medeoprichters van deze Alliance. Daarnaast word Lufthansa gezien als de hoofdmaatschappij van Star Alliance. Deze samenwerking tussen airliners telt meer dan 3500 vliegtuigen wereldwijd.

Lufthansa heeft in 1993 het frequentflyerprogramma Miles & More opgestart. De jaren die daar op volgende hebben meerdere luchtvaartmaatschappijen zich aangesloten bij het programma van Lufthansa, in totaal nu telt het aantal twaalf andere airliners.