Vlucht boeken Laudamotion

LaudaMotion is een Oostenrijkse low-cost luchtvaartmaatschappij dat het hoofdkantoor heeft nabij Wenen. En waarbij ook het vliegveld van Wenen een belangrijks onderdeel is van de strategie, het vliegveld geld namelijk als belangrijkste knooppunt in hun netwerk.

In 2004 werd deze luchtvaart opgericht en hete deze maatschappij in eerste instantie Amira Air. Pas in het jaar 2018 nam formule 1 legende Niki Laude de luchtvaartmaatschappij over en werd de naam omgedoopt tot LaudaMotion.

De oud wereldkampion formule 1 was geen onbekende in de luchtvaart. Zo startte Niki Lauda in 1979 al met zijn eerste luchtvaartmaatschappij dat destijds Lauda Air hete.

Uiteindelijk werden de aandelen in 1997 verkocht aan Lufthansa en Austrian Airlines. De naam Laude air was daarna nog tot 2013 in de lucht te zien. Hierna werden alle activiteiten opgenomen in het schema van Austrian myHolyday.

Maar met Laudamotion kwam de inmiddels overleden formule 1 ster terug in de luchtvaart. De maatschappij is nu in handen van Ryanair, en die blijft de naam LaudaMotion gebruiken.

Bestemmingen van LaudaMotion

Momenteel biedt Laudamotion rond de 80 bestemmingen aan. Van de 80 bestemmingen liggen ver weg de meeste bestemmingen in Europa met enkele uitzonderingen zoals bijvoorbeeld Marokko en Israël.

Laudamotion is op dit moment alleen actief vanaf het vliegveld van Eindhoven. Maar ondanks dat ze alleen vanaf Eindhoven vliegen is het aanbod van bestemmingen zeer groot. Dit komt omdat er dagelijkse vluchten worden aangeboden naar Wenen, en waar je vervolgens over kunt stappen naar je eindbestemming.

Top 5 Laudmotion bestemmingen

 • Barcelona
 • Lissabon
 • Rome
 • Kos
 • Rhodos
 • Jaarlijks worden er ruim 6 miljoen passagiers vervoerd naar hun bestemmingen. Dit word gedaan met een vloot vliegtuigen dat bestaat uit 21 stuks, die allemaal afkomstig zijn van de vliegtuig fabrikant Airbus.

  Frequent Flyer programma van Laudamotion

  Laudamotion is sinds kort volledig in handen van Ryanair, en net als Ryanair is Laudamotoion ook niet aangesloten bij een van de luchtvaartallianties.

  Daarbij heeft Laudamotion ook geen beloning ’s programma voor hun klanten echter kun je al zeer goedkoop vliegen met Laudamotion. De vliegticket prijzen passen echt bij een low cost luchtvaartmaatschappij.

  Maar wat Laudamotion wel doet is zelf overeenkomsten sluiten moet andere luchtvaartmaatschappijen. Natuurlijk werkt Laudamotion nauw samen met Ryanair, maar ook met de partners van Ryanair.