Vlucht boeken Korean Air

Korean Air is in het land Zuid-Korea de grootste speler op de markt voor het aanbieden van vluchten wereldwijd. Daarnaast behoord deze luchtvaartmaatschappij bij de grootste airliners die actief zijn in het continent Azië. Korean Air is opgericht in het jaar 1962 onder de naam Korean Air Lines en was in de beginjaren eigendom van de staat van Zuid-Korea. In het jaar 1969 werd deze maatschappij overgenomen. Uiteindelijk werd er in 1984 een facelift doorgevoerd, zo werden de vliegtuigen voorzien van een nieuwe kleuren en werd de naam veranderd naar Korean Air.

Jaarlijks vervoerd Korean Air rond de 30 miljoen passagiers. Deze 30 miljoen passagiers worden vervoerd in een jonge vloot vliegtuigen dat bestaat uit maar liefst 170 stuks. Er staan ook nog genoeg nieuwe toestellen in bestelling om de vloot jong te houden. De toestellen waarmee Korean Air vliegt zijn afkomstig van de twee grootste vliegtuig bouwers Airbus en Boeing.

Vliegtickets Korean Air

Het aantal bestemmingen waar je een vliegticket voor kunt boeken ligt bij Korean Air rond de 120 verschillende bestemmingen verspreid over 5 continenten. Van deze ruim 120 bestemmingen worden de meesten uitgevoerd vanaf de luchthaven van Seoul. Deze luchthaven Incheon International Airport is de thuisbasis van Korean Air en fungeert als belangrijkste punt in het netwerk van bestemmingen. Ga je vliegen met deze maatschappij en is je bestemming niet Seoul dan zul je op deze luchthaven een aansluitende overstap moeten maken naar je eindbestemming.

Daarnaast is Koreanair een belangrijk lid van de luchtvaartalliantie Skyteam. Zo werkt deze maatschappij nauw samen met de partners in deze alliantie. In deze alliantie zitten onder andere Aeroflot, KLM, Air France, en Delta. Daarom is het mogelijk dat je een vlucht boekt bij Korean Air en dat je gebruik maakt van een vlucht van KLM of een andere partner.

Vliegen vanuit Nederland

Op dit moment biedt Koreanair alleen vluchten aan vanaf de luchthaven Schiphol. Zo worden er per week 4 vluchten aangeboden naar Seoul. Dit is tevens ook de enige directe bestemming dat wordt aangeboden vanaf Nederland. Je kunt natuurlijk met een aansluitende overstap tientallen bestemmingen bereiken met deze maatschappij.

Vertrekken vanaf vliegvelden in België of Duitsland

Op dit moment worden er geen bestemmingen aangeboden vanaf luchthavens in België. Bij onze buren in Duitsland kun je wel gebruik maken van de diensten van Korean Air. Zo worden er vluchten aangeboden vanaf Frankfurt of München naar Seoul. De bestemming maakt daarom niet uit vanaf waar je vertrekt, echter kan er wel prijs verschillen zijn wanneer je vertrekt vanaf bijvoorbeeld Frankfurt vergeleken met Schiphol. De verschillen kunnen zo groot zijn dat het de moeite waard kan zijn om te vertrekken vanuit Duitsland. Woon je bijvoorbeeld in Limburg dan zouden we je adviseren om te kijken vanaf welke luchthaven je het voordeligst kunt vertrekken.

Korean Air
Informatie