Vlucht boeken KLM

KLM ook wel bekent als KLM Royal Dutch Airlines werd in 1919 opgericht door Albert Plesman. Sinds de oprichting van KLM is het de leider van de Nederlandse Luchtvaart.

Er is geen andere luchtvaartmaatschappij in Nederland die zoveel vluchten uitvoert vanaf Nederlandse bodem.

Voor vluchten van KLM kun je alleen terecht als je er voor kiest om te vertrekken van Luchthaven Schiphol, want KLM biedt geen vluchten aan van andere vliegvelden in Nederland, zoals Eindhoven Airport.

Bestemmingen van KLM

Het aanbod van directe vluchten van KLM vanaf Schiphol is te groot om hier te vermelden. Op dit moment vliegt KLM naar 165 bestemmingen wereldwijd waarvan 87 binnen Europa. Om inspiratie op te doen kun je op deze Pagina van KLM terecht.

Naast het grote aanbod van vluchten is KLM ook verbonden met 2 grote hubs. Voor KLM is dit Schiphol en voor Air France is dit luchthaven Charles de Gualle. Door de samenwerking tussen Air France en KLM is het totaal aanbod nog veel ruimer dan de 165 directe vluchten.

Allianties en KLM spaarprogramma

KLM is lid van het in 2000 opgerichte Skyteam het doel van deze alliantie is om voor de klant de mogelijkheid te bieden van een ruimer netwerk. Doordat KLM lid is van het Skyteam kun je gemakkelijk een doorverbinding krijgen op een andere luchthaven, bijvoorbeeld bij een overstap op een vlucht van een ander lid van het Skyteam.

Het spaarprogramma van KLM heet Flying blue. Met dit loyaliteitsprogramma van onder andere KLM, Air France, Transavia en andere airlinepartners kun je miles sparen door te vliegen met één van deze luchtvaartmaatschapijen. Wat je met deze gespaarde miles kunt doen kun je vinden op de volgende website van Flying blue.