Vlucht Boeken Japan Airlines

Japan Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Japen waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio. Naast de luchtvaartmaatschappij Japan Airlines ook bekend als JAL bezit deze maatschappij nog 8 andere maatschappijen.

Japan Airlines werd opgericht in het jaar 1951 en in 1953 werd de overheid van Japan de enige aandeelhouder. Pas in het jaar 1987 kwam de luchtvaartmaatschappij weer volledig in private handen.

Deze nationale luchtvaartmaatschappij vervoerd jaarlijks rond de 50 miljoen passagiers en vervoerd deze in een vloot van ruim 170 stuks. De vloot bestaat uit vliegtuigen van Airbus en Boeing. Daarnaast heeft deze luchtvaartmaatschappij altijd veel nieuwe toestellen in bestelling staan om hun vloot te vernieuwen.

Bestemmingen van Japan Airlines

Japan Airlines vliegt veel tussen grote steden van japen naar bestemming. Zo bediend deze luchtvaartmaatschappij 33 internationale bestemmingen in Amerika, Europa, Aziƫ en naar Oceaniƫ.

Naast de vele internationale vluchten heeft Japan Airlines een groot netwerk binnen Japan, zo bieden ze bestemmingen aan naar 59 binnenlandse locaties.

Voor Nederlandse reizigers is Japan Airlines interessant natuurlijk wanneer je naar een Japanse bestemming wilt. Vanaf Schiphol worden er helaas momenteel geen directe vluchten aangeboden. Maar met een overstap in Londen Of Helsinki welke goed aansluiten op elkaar kun je zeer voordelig vliegen naar Japan.

Allianties en JAL spaarprogramma

Japans Airlines is aangesloten bij het Oneworld alliantie partnerschap. In deze samenwerking zitten een aantal andere grote luchtvaartmaatschappijen zoals British Airways, American Airlines en Qantas. Voordeel van deze alliantie is dat je zonder problemen over kunt stappen op vluchten naar je bestemming.

Vlieg je geregeld met Japan Airlines dat is het interessant om eens te kijken naar het frequent flyer programma van JAL. Dit programma gaat door het leven als JAL Mileage bank. Met elke vlucht dat je vliegt met JAL spaar je punten die je vervolgens weer kunt gebruiken voor een upgrade of korting.