Vlucht Boeken Iberia

Iberia Líneas Aéreas de España beter bekend als gewoon Iberia is de nationale luchtvaartmaatschappij van het land Spanje, en gebruikt de luchthaven van Madrid als belangrijkste punt in hun netwerk van vluchten. Daarnaast is het hoofdkantoor van Iberia ook te vinden vlakbij het vliegveld van Madrid.

Iberia is één van de oudste luchtvaartmaatschappijen die er momenteel bestaat. Deze maatschappij werd opgericht in het jaar 1927. En in het zelfde jaar verkocht deze luchtvaartmaatschappijen al haar vliegtickets voor de eerste vluchten.

In 2010 fuseerde Iberia met British Airways, na maanden van onderhandelen. Na deze fusie werd het moederbedrijf één van de grootste spelers van Europa.

Jaarlijks vervoerd Iberia rond de 24 miljoen passagiers. Deze passagiers worden vervoerd in een vloot vliegtuigen dat bestaat uit 89 stuks. De vloot van vliegtuigen is relatief jong en bestaat uitsluitend uit vliegtuigen van de fabrikant Airbus. Zo was Iberia één van de eerste luchtvaartmaatschappijen die de nieuwe Airbus A350 XWB in gebruik had genomen. Boek je een vliegticket bij ons dan kun je gelijk zien in wat voor toestel je zult gaan vliegen.

Bestemmingen van Iberia

Iberia heeft een aanbod van ruim 90 verschillende bestemmingen verspreid over 35 verschillende landen waaronder landen in Afrika, Amerika, Azië en Europa. Daarnaast in Iberia de marktleider voor het aanbieden van bestemmingen in Latijns Amerika.

Vanaf Schiphol of nabij gelegen vliegvelden in België en Duitsland worden er alleen dagelijkse vluchten aangeboden naar Madrid. Dit komt doordat net als vele andere maatschappijen Iberia het hup and spoke systeem hanteert. Dit houd in dat er in dit geval vanaf vele vliegvelden in de wereld naar hun thuisbasis word gevlogen en dat is het vliegveld van Madrid, en je vervolgens daar overstap op de vlucht naar je eind bestemming.

Populaire bestemmingen die Iberia aanbied.

 • New York City
 • Havana
 • Panama City
 • Bogotá
 • Mexico City
 • Tenerife
 • Gran Canaria
 • Malaga
 • Rio de Janeiro
 • Luchtvaartallianties

  Iberia is sinds 2010 onderdeel van IAG en werkt daarom nauw samen met de luchtvaartmaatschappijen die ook onder IAG Vallen, en dit zijn onder andere British Airways, Aer Lingus, Level en Vueling. Daarnaast heeft Iberia nog enkele Codeshare overeenkomsten met verschillende maatschappijen.

  Naast de vele samenwerkingen is Iberia ook aangesloten bij de luchtvaart alliantie OneWorld. Waar onder andere American Airlines, Cathay Pacific en Qantas ook bij aan zijn gesloten. Door deze alliantie is het voor de luchtvaartmaatschappijen mogelijk om een breder aanbod van bestemmingen aan te bieden.

  Iberia Plus

  Iberia Plus is het spaarprogramma van deze luchtvaartmaatschappij. Je kunt deze kaart gelijk aanvragen, echter hoe meer je vliegt hoe meer voordelen je krijgt. Een nieuwe klant begint met de Clasica kaart. Naarmate je meer vliegt zal je steeds een klasse hoger komen, en van meer voordelen kunnen profiteren.

  Iberia Plus CLÁSICA PLATA ORO Platino Infinita Infinita Prima
  Aantal benodigde Elite punten Direct beschikbaar 1100 2250 6250 125000 200000

  Punten verdien je door te vliegen met Iberia of bij één van de partners.

  Direct aanmelden | Ibiria.com