Vlucht boeken Garuda Indonesia

Garuda Indonesia in de nationale luchtvaartmaatschappij van het land Indonesië. Garuda Indonesia heeft het hoofdkantoor in Jakarta, daarnaast is het vliegveld van Jakarta Soekarno-Hatta International Airport een van de belangrijkste punten in het netwerk van deze maatschappij.

Maatschappijen uit Indonesië hebben een berucht verleden, zo werd het voor alle luchtvaartmaatschappijen uit Indonesië verboden om boven Europa te vliegen vanaf 2007. Echter, vanaf 2009 werden ze weer toegelaten boven het luchtruim van Europa, zo ook Garuda Indonesia. Dat de maatschappij hiervan geleerd heeft, blijkt wel uit de verbetering bij Garuda. Zo behoord Garuda nu bij de 5 sterren luchtvaartmaatschappijen van Skytrax.

Dat Garuda weer in trek is bij de reizigers en er veel vliegtickets worden verkocht blijkt wel uit het feit dat Garuda Indonesia jaarlijks rond de 35 miljoen passagiers vervoerd. Deze 35 miljoen passagiers worden vervoerd in een vloot vliegtuigen dat bestaat uit van ruim 140 stuks. Veel van de vliegtuigen zijn afkomstig van de vliegtuigfabrikant Boeing. De vliegtuigen van Garuda zijn relatief jong waardoor ze de reizigers een goede vliegbeleving kunnen geven.

Bestemmingen van Garuda Indonesia

Garuda Indonesia bied ruim 70 bestemmingen aan verspreid over 25 verschillende landen. Veel routes die deze maatschappij aanbied ligt binnen Azië. Deze routes worden gevlogen vanaf de belangrijkste vliegvelden in het netwerk van deze maatschappij en dat zijn Ngurah Rai Airport, Soekarna-Hatta(Jakarta), Kuala Namu en het vliegveld Sultan Hasanuddin.

Vliegen vanaf Nederland

Vanaf Nederland vliegt Garuda alleen vanaf Amsterdam Schiphol. Vanaf deze luchthaven wordt één bestemming aangeboden en dat is naar Medan in Indonesië. Deze route wordt dagelijks gevlogen en uitgevoerd met een Airbus A330.

Door deze maatschappij wordt er niet gevlogen vanaf vliegvelden in Duitsland of België. Daarom is de enige optie om met Garuda te vliegen als Nederlander door te vertrekken vanaf Schiphol.

frequent flyer beloningsprogramma

Wanneer je geregeld vliegt met deze maatschappij is het aan te raden om je aan te melden voor het beloningsprogramma. Het Spaarprogramma heet GarudaMiles. Met dit programma verdien je Miles door te vliegen met Garuda of met één van de partners. De gespaarde Miles kun je in leveren voor een upgrade naar bijvoorbeeld Businessclass of gebruiken voor vliegtickets. Daarnaast kun je de gespaarde Miles ook gebruiken voor je vrienden of collega’s.