Vlucht boeken Etihad Airways

Etihad Airways in een luchtvaartmaatschappij uit Verenigde Arabische Emiraten met het hoofdkantoor in Khalifa, Abu Dhabi nabij de luchthaven van Abu Dhabi.

In 2003 werd deze maatschappij opgericht door de Sheikh Ahmed bin Saif Al Nahyan. Deze Sheik wou een eigen luchtvaartmaatschappij voor Abu Dhabi. Uiteindelijk werden de eerste vliegtickets verkocht in het einde van het jaar 2003.

Deze maatschappij is na Emirates de grootste luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten. Jaarlijks worden er miljoenen vliegtickets verkocht voor de meer dan 1000 vluchten die per week worden uitgevoerd. Jaarlijks vervoerd deze maatschappij rond de 20 miljoen passagiers.

Om al deze passagiers te vervoeren heeft Etihad Airways een vloot vliegtuigen dat bestaat uit ruim 110 stuks. Deze 110 stuks zijn afkomstig van de vliegtuigfabrikanten Airbus en Boeing. Deze luchtvaartmaatschappij staat er om bekend om zijn klanten de meest luxe reiservaring te bieden. Om dit te kunnen doen heb je een moderne vloot van vliegtuigen nodig. Daarom is de gemiddelde leeftijd van de vliegtuigen van deze maatschappij maar 5,8 jaar (een vliegtuig gaat minimaal 25 jaar mee.)

Bestemmingen van Etihad Airways

Etihad Bied ruim 80 verschillende bestemmingen aan verspreid over Europa, Afrika, Noord-Amerika, Azië en Australië. Deze bestemmingen zijn allemaal te bereiken doordat Etihad Airways het vliegveld Abu Dhabi International Airport als belangrijkste punt in hun netwerk gebruikt. Zo kun je vanaf je vertrekplaats naar Abu Dhabi vliegen en daar over stappen op je vlucht naar je eindbestemming.

Vliegen vanuit Nederland

Deze luchtvaartmaatschappij bied alleen vliegtickets en vluchten aan vanaf Schiphol, er worden geen vluchten aangeboden vanaf andere Nederlandse vliegvelden. Vanaf Schiphol wordt er alleen een dagelijkse vlucht aanboden naar Abu Dhabi. Deze route is de enige directe bestemmingen vanuit Nederland, maar met één overstap in Abu Dhabi kun je gebruik maken van het hele aanbod van bestemmingen.

Vertrekken vanuit België of Duitsland

Wanneer je geld wilt besparen, of vlak bij de grens woont kan het interessant zijn om eens te kijken om te vertrekken vanuit België/Brussel of Duitsland en dan via Düsseldorf en Frankfurt. Vanaf deze luchthavens wordt namelijk ook de directe route aanboden naar Abu Dhabi.

Soms kan de prijs onder deze luchthavens behoorlijk verschillen. Daarnaast zit er ook groot verschil in de overige kosten, denk hierbij aan het parkeren bij de vliegvelden.

Bent u een frequent flyer?

Wanneer je iemand bent die veel vliegt en dan vooral op een route waar Etihad ook op vliegt, is het interessant om eens te kijken naar het beloningsprogramma van deze maatschappij. Doordat Etihad Airways niet is aangesloten bij één van de luchtvaartallianties gebruiken ze hun eigen programma, dit programma heet Etihad Guest.

Status Bij Etihad Guest

Vlieg je veel met deze luchtvaartmaatschappij dan bouw je een status op. De status wordt, bepaalt aan de hand van het aantal vluchten per jaar. In de onderstaande tabel kun je zien welke status je krijgt bij de hoeveelheid vluchten per jaar.

Niveaus en status Bronze Silver Gold Platium
Vanaf Wanneer per jaar. Bij aanmelden 25,000 Tier Miles of 20 vluchten 50,000 Tier Miles of 40 vluchten 125,000 Tier Miles of 60 vluchten

De bijbehorende voordelen zoals korting op vliegtickets of toegang tot lounges kun je vinden via de onderstaande link.

Alle informatie | Etihadguest.com