Vlucht boeken Easyjet

Easyjet is één van de bekende spelers op de markt waar je terecht kunt voor goedkope vliegtickets. Deze low-cost luchtvaartmaatschappij is door Stelios Haji-loannou opgericht in 1995.

In het eerste jaar dat Easyjet actief was in de luchtvaart branche, maakte 30.000 passagiers gebruik van hun diensten en is uitgegroeid naar 88,5 miljoen miljoenen passagiers in 2018, met een vloot van ruim 315 toestellen, die allemaal afkomstig zijn van de vliegtuig fabrikant Airbus.

Bestemmingen van Easyjet

In tegenstelling tot andere low-cost airliners kiest Easyjet er voor om vanaf grote luchthavens te vliegen. Ryanair kiest er bijvoorbeeld voor om vanaf Eindhoven vluchten aan te bieden, maar Easyjet biedt zijn vluchten aan vanaf Schiphol.

Dit geldt hetzelfde voor de luchthavens waar heen wordt gevlogen. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld wanneer je naar Barcelona vliegt. Waar andere low-cost airliners ervoor kiezen om te landen op de luchthaven Gerona op 92 kilometer afstand van Barcelona, kiest Easyjet er gewoon voor om te landen op de Internationale luchthaven Barcelona(BCN) wat op 18 kilometer afstand van het centrum ligt.

Wanneer je vertrekt vanaf Schiphol heb je keuze uit ruim 45 bestemmingen. In totaal heeft Easyjet 160 bestemmingen door heel Europa. Kortom, wanneer je ergens heen wilt vliegen is de kans zeer groot dat je kunt kiezen voor Easyjet en daardoor keuze hebt uit zeer voordelige vliegtickets.

EasyJet Plus

Wanneer je veel gebruik maakt van het reizen per vliegtuig, is het interessant om eens te kijken naar Easyjet plus abonnement. Dit abonnement bied een paar leuke voordelen. Hieronder een lijstje met voordelen die je krijgt wanneer je aangesloten bent.

  • Wanneer je een Easyjet plus kaarthouder bent kun je zonder extra kosten elke zitplaats in het vliegtuig kiezen, ook die met extra beenruimte.
  • Als Easyjet plus lid kun je bij elke vlucht van Easyjet gebruik maken van het Speedy Boarding, dit houdt in dat jij als lid als eerste het vliegtuig in mag. Dit geeft natuurlijk een groot voordeel, want je bent er van verzekerd dat er voldoende ruimte nog is voor bijvoorbeeld je handbagage op te bergen.
  • Als Kaarthouder kun je gebruik maken van snelle bagageafgifte. Groot voordeel hiervan is dat je niet in lange rijen hoeft te staan voor het afgeven van je bagage.