Vlucht boeken Czech Airlines

Czech Airlines is een luchtvaartmaatschappij uit Tsjechië, daarnaast is deze maatschappij ook de nationale luchtvaartmaatschappij van het land. Het hoofdkantoor van deze Tsjechische maatschappij is te vinden in Praag en wordt het vliegveld van Praag (Václav Havel Airport Prague) als belangrijkste punt in hun netwerk gebruikt.

Czech Airlines ook wel bekend onder de naam CSA en werd opgericht in het jaar 1923 door de Tsjechoslowaakse regering en is daarmee de vier na oudste nog actieve luchtvaartmaatschappij ter wereld.

Jaarlijks vervoerd deze Tsjechische luchtvaartmaatschappij een kleine 3 miljoen passagiers die een vliegticket hebben gekocht. Deze 3 miljoen reizigers worden vervoerd in een vloot vliegtuigen dat bestaat uit 17 vliegtuigen die afkomstig zijn van Airbus, Boeing en ART. De toestellen die gebruikt worden zijn relatief kleine varianten, bijvoorbeeld de Boeing 737 en de Airbus A319. Dit komt doordat het netwerk van bestemmingen bijna allemaal binnen Europa ligt.

Bestemmingen van Czech Airlines

Je zou denken met een vloot van minder dan 20 vliegtuigen dat het aanbod van bestemmingen beperkt is, maar dat is bij Czech Airlines niet het geval. Deze luchtvaartmaatschappij bied namelijk vluchten aan naar ruim 32 bestemmingen binnen Europa en enkele vluchten naar bestemmingen in het Midden-Oosten en Azië.

Czech Airlines hanteert voor hun dagelijkse operaties het hub and spoke model, dit houd in dat alle vluchten samenkomen op een centraal punt. In het geval van deze maatschappij uit Tsjechië is dit natuurlijk het vliegveld van Praag. De 32 bestemmingen worden allemaal aangeboden van dit vliegveld. Wil je als reiziger naar een andere bestemming dan Praag dan kun je eenvoudig overstappen op dit vliegveld en de aansluitende vlucht pakken naar je bestemming.

Nederland

In Nederland is CSA alleen actief op het vliegveld van Schiphol. Door het gebruik van het hub and spoke model wordt er dus alleen een vlucht aangeboden naar Praag. Deze verbinding van Amsterdam naar Praag wordt meerder keren per dag uitgevoerd. Daarnaast zijn de prijzen van Vliegtickets bij deze maatschappij zeer voordelig. Zo is het mogelijk om bij deze maatschappij al voor 100 euro per vliegticket heen en weer te vliegen.

België

Woon je vlak bij de grens van België dan zou je er ook voor kunnen kiezen om te vertrekken vanaf Brussel. Deze maatschappij bied namelijk ook dagelijks vluchten aan vanaf deze luchthaven naar Praag. Daarnaast kan het soms voorkomen dat je voordeliger uit bent wanneer je vertrekt vanaf België.

Duitsland

Mensen die wonen bij de grensregio met Duitsland kunnen ook vertrekken met deze maatschappij vanaf Duitse luchthavens, want CSA bied ook vluchten naar Praag aan vanaf Düsseldorf, Hamburg of Frankfurt. Vooral de optie Düsseldorf is interessant want dit vliegveld ligt vlak bij de Nederlandse grens. Daarnaast zijn de vliegtickets soms een stuk voordeliger en ook het parkeren van je auto.

Voordelen bij Czech Airlines

Voor mensen die vaak naar Praag vliegen voor bijvoorbeeld hun werk is er het OK Plus frequent flyer spaarprogramma. Dit programma is voor iedereen, voor zowel de zakelijke reiziger als de toerist.

Met dit spaarprogramma spaar je punten/miles die je kunt gebruiken voor korting op je vliegtickets of een upgrade van je vlucht. Voor mensen die echt veel vliegen heb je bij het OK Plus programma de volgende klasse ’s Silver, Gold en Platinum. Hoe hoger je komt des temeer voordelen krijg je, denk bijvoorbeeld aan maaltijden aan boord.