Vlucht boeken Condor

Condor is een Duitse luchtvaartmaatschappij dat het hoofdkantoor heft in Frankfurt. Daarnaast gebruikt deze maatschappij ook het vliegveld van Frankfurt als belangrijkste punt in hun netwerk.

Deze Duitse luchtvaartmaatschappij werd in 1955 opgericht en hete in eerste instantie Deutshe Fugdienst. Door de moeilijke jaren 60 werd de maatschappij overgenomen door Lufthansa die vervolgens de naam veranderde in Condor.

In het jaar 2003 werd Condor uiteindelijk verkocht aan het Britse Thomas Cook Group. Die de naam van deze luchtvaartmaatschappij gelijk veranderde in Thomas Cook - Powered by Condor. Dit bleek echter geen succes, en werd er al in 2004 besloten om de naam weer herstellen en weer verder te gaan onder Condor.

In 2019 ging echter het moederbedrijf Thomas Cook Group failliet. Echter was Condor een winstgevend onderdeel en werd er besloten om door te blijven vliegen en af te splitsen van de Thomas Cook Group. Dit is tot stand gekomen door hulp en een lening van de Duitse overheid.

Bestemmingen van Condor

Wanneer je als Nederlander wilt gaan vliegen met Condor ben je aangewezen op de Duitse luchthavens. Er worden geen vluchten aangeboden door Condor vanuit Nederland. Wat wel een groot voordeel is voor de Nederlanders is dat Condor naast hun thuisbasis Frankfurt ook tientallen bestemmingen aanbied vanaf het vliegveld Düsseldorf. Dit vliegveld ligt nog 50 kilometer vanaf de Nederlandse grens.

Aantal populaire bestemmingen vanaf Düsseldorf

 • Tenerife
 • Agadir
 • Gran Canaria
 • Hurghada
 • Antalya
 • Rhodes
 • Corfu
 • Condor frequent flyer programma

  Vlieg je geregeld met Condor dan is het absolute de moeite waard om je aan te melden voor een frequent flyer beloningsprogramma. Condor heeft twee verschillende frequent flyer programma’s. Hieronder de voordelen van beide programma’s.

  Alaska Mileage plan.

  Het Alaska Milage plan is een gezamenlijk spaarprogramma van Condor en Alaska Airlines. Wanneer je vliegt met één van beide luchtvaartmaatschappijen dan ontvang je Miles. Deze Miles kun je vervolgens weer inleveren voor leuke acties en upgrades.

  Miles & More

  Condor is ook aangesloten bij het Miles & More spaarprogramma van Lufthansa. Dit spaarprogramma wordt door verschillende luchtvaartmaatschappijen gebruikt. Het grote voordeel hiervan is dat wanneer je vliegt met één van de verschillende luchtvaartmaatschappijen dat je de gespaarde punten overal in kunt leveren. De gespaarde Miles kun je natuurlijk ook hier weer inleveren voor leuke kortingen en gebruik maken van speciale privileges en upgrades.