Vlucht Boeken Cathay Pacific

Cathay Pacific is en Aziatische luchtvaartmaatschappij dat gevestigd is in Hongkong, en gebruikt het nationale vliegveld van Hongkong ook als thuisbasis.

Deze Aziatische luchtvaartmaatschappij is op 24 september 1946 opgericht door een Australische en Amerikaanse piloot van de US Air Force.

Cathay Pacific is geregeld in de prijzen gevallen, zo werden ze in 2003 en nogmaals is 2005 uitgeroepen tot beste luchtvaartmaatschappij van de wereld door Skytrax. Daarnaast viel Cathay Pacific met hun cabine personeel ook geregeld in de prijzen, in 2013 ontvingen ze nog de prijs The World's Best Cabin Staff. Kortom bij deze luchtvaartmaatschappij weet je dat je in goede handen bent en prettig kunt vliegen.

De vloot van Cathay Pacific bestaat uitsluiten uit widebody vliegtuigen, dit zijn relatief grote vliegtuigen voor langere afstanden. Het aantal de ze bezitten is ruim 125 stuks.

Bestemmingen van Cathay Pacific

Cathay Pacific bied ruim 75 bestemmingen aan verspreid over 34 landen in Afrika, Europa, Azië, Oceanië en Noord Amerika. Door het gebruikt van alleen grote toestellellen zijn de bestemmingen van deze luchtvaartmaatschappij eigenlijk allemaal grote steden. Daarnaast maakt Cathay Pacific gebruik van het Hub en Spoke systeem met als centraal punt Hong Kong International Airport, Voorbeeld je wilt van Amsterdam naar New Zealand dan vlieg je eerste vanaf Schiphol naar Hong Kong en daar stap je over op een vlucht naar New zeeland.

Overzicht van een aantal populaire bestemmingen vanaf Schiphol.

 • Hong Kong
 • Melbourne
 • Shanghai
 • Tokio
 • Cathay Pacific spaarprogramma

  Wanneer je geregeld vliegt met Cathay Pacific is het aan te raden om je aan te melden bij het frequent flyer programma van deze luchtvaartmaatschappij.

  Het programma heet bij deze maatschappij de Marco Polo Club. Bij dit lidmaatschap heb je verschillende klasse ’s van Green, Silver, Gold tot Daimond. Afhankelijk welke klasse je bent kun je profiteren van verschillende voordelen zoals extra beenruimte of meer bagage mee op je vlucht.

  Marco Polo Club | Cathaypacific.com