Vlucht boeken American Airlines

De naam van de luchtvaartmaatschappij zegt het al deze gigant komt uit Amerika en heeft het hoofdkantoor in Fort Worth in Texas.

American Airlines is ontstaan in het jaar 1929 onder de naam American Airways en werd later in 1934 veranderd in American Airlines. Deze luchtvaartmaatschappij werd gelijk een groot succes en vervoerde al in 1937 haar miljoenste passagier.

In 2013 fuseerde American Airlines met US Airways en werd besloten dat ze verder gingen onder de naam van American Airlines, omdat deze destijds al de grootste was van de twee. Door de fusie beschikt deze luchtvaartmaatschappij over bijna 1000 vliegtuigen. Dit stelt ze in staat om dagelijks 500.000 duizend passagiers te vervoeren en jaarlijks vervoeren ze ruim 200 miljoen passagiers en is daarmee de grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld.

Bestemmingen van American Airlines

Met duizend toestellen kun je wel na gaan dat het aanbod van bestemmingen enorm is. Zo bied American Airlines bijna 200 bestemmingen aan verspreid over 55 verschillende landen die in 5 verschillende continenten liggen.

American Airlines is voor de Nederlanders alleen te gebruiken wanneer je vanaf Schiphol vertrekt. Deze luchtvaartmaatschappij is niet actief in België of vliegvelden die dichtbij de Duits/Nederlandse grens liggen.

Vanaf Schiphol worden er dagelijks rechtstreekste vluchten aanboden naar Amerika. Het aanbod is echter beperkt. Dit komt doordat American Airlines het hub systeem hanteert, je vliegt vanaf Amsterdam met een groot vliegtuig naar een hub van American Airlines waar je vervolgens overstap in een kleiner vliegtuig naar je bestemming.

Rechtstreekste bestemmingen vanaf Schiphol.

 • Schiphol - Dallas/Fort Worth
 • Schiphol – Philadelphia
 • Allianties en AA spaarprogramma

  American Airlines is aangesloten bij de alliantie Oneworld. Deze alliantie is in 1999 opgericht door onder andere American Airlines, British Airways en Qantas.

  Naast lid te zijn van de Oneworld alliantie heeft American Airlines ook verschillende samenwerkingen wereldwijd met andere luchtvaartmaatschappijen.

  Wanneer je geregeld vliegt met American Airlines is het interessant om eens te kijken naar het frequent flyer programma van deze luchtvaartmaatschappij. Dit frequent flyer programma gaat door het leven als het AAdvantage programma.

  American Airlines was de eerste luchtvaartmaatschappij dat in 1981 begon met een beloning voor trouwe klanten en groeide uit naar ruim 50 miljoen leden.