Vlucht boeken Alitalia

Alitalia is de nationale luchtvaartmaatschappij van Italië. Deze nationale luchtvaartmaatschappij is opgericht in het jaar 1947. De start van de maatschappij was goed zo verkocht deze maatschappij in het eerste jaar al ruim 10.000 vliegtickets.

Het jaar erna voerde Alitalia al zijn eerste internationale vlucht uit naar Zuid-Amerika. Uiteindelijk groeide Alitalia uit naar een maatschappij dat ruim 22 miljoen passagiers per jaar vervoerd.

Deze tweeëntwintig miljoen passagiers worden vervoerd in een vloot dat bestaat uit 95 vliegtuigen. Deze vliegtuigen zijn afkomstig van Airbus en Boeing. De vliegtuigen van Airbus worden vooral gebruikt voor korte vluchten, en de Boeing 777 waarvan Alitalia 12 stuks van bezit worden gebruikt voor lange vluchten bijvoorbeeld naar Amerika of Japan.

Bestemmingen van Alitalia

Deze Italiaanse maatschappij gebruikt de luchthaven Rome Fiumicino ook wel bij de mensen bekend onder de naam Luchthaven Rome Leonardo da Vinci als het belangrijkste punt in hun netwerk van bestemmingen. Vanaf deze luchthaven wordt de hele wereld overgevlogen, van tientallen bestemmingen binnen Europa tot aan Tokyo en Rio de Janeiro.

Vanaf Nederland wordt er alleen gevlogen vanaf Amsterdam Schiphol. Alitalia vliegt dagelijks vanaf Schiphol naar Milaan en Rome. Vertrek je met Alitalia vanaf Schiphol naar een andere bestemming dan deze twee dan is de kans groot dat je moet overstappen op het vliegveld van Rome om je bestemming te bereiken.

Naast bestemmingen vanaf Schiphol is Alitalia ook actief op de luchthavens van Brussel, Düsseldorf en Keulen-bonn. Het aanbod van bestemmingen is niet anders dan vanaf Schiphol. Echter, wanneer je bijvoorbeeld dicht bij de grens woont of bereid bent om een stukje te reizen dan kan het zijn dat de vliegtickets via deze luchthavens goedkoper zijn. Kortom het is altijd de moeite waard om te kijken of je geld kunt besparen om te vliegen via deze luchthavens. Daarnaast zijn vaak de parkeerkosten ook een stuk lager bij deze vliegvelden.

Sparen bij Alitalia

Vlieg je vaak naar Rome of Milaan? Dan is het misschien interessant om me Alitalia te vliegen. Deze maatschappij heeft namelijk het MilleMiglia beloningsprogramma. Met die programma spaar je niet alleen punten door te vliegen met deze maatschappij, maar ook op andere activiteiten.

Ben je echt iemand die vlaak vliegt dan kun je via de onderstaande link kijken van welke voordelen je kunt profiteren.

Bekijk de voordelen | Alitalia.com