Vlucht boeken Air France

Air France (AFR, Compagnie Nationale Air France) is de nationale luchtvaartmaatschappij van Frankrijk. De oprichting van Air France vond plaats in 1933.

In 1933 fuseerde verschillende Franse luchtvaartmaatschappijen samen tot Air France. Na de fusie was Air France gelijk succesvol.

Bestemmingen van Air France

Met ruim 230 toestellen in de vloot van Air France, waaronder de Airbus A380, heeft Air France een zeer uitgebreid aanbod van bestemmingen verspreid over vijf continenten.

Met als thuishaven Charles de Gaulle International Airport, wat tevens fungeert als een Hub. Op deze manier kun je met Air France de hele wereld overvliegen, van Zuid Amerika tot aan China.

Allianties en Air France spaarprogramma.

Air France is deelnemer van het SkyTeam Alliance en sinds 30 september gefuseerd met KLM. Als gevolg van de overname trad KLM ook toe tot het SkyTeam. Door deze fusie tussen Air France en KLM zijn de frequent flyer spaar programma’s ook samen gevoegd, voorheen Flying Dutchman en Fréquence Plus en gaat nu door het leven als Flying Blue.

Naast de fusie met KLM, werkt Air France ook nauw samen met andere grote spelers in de luchtvaartbranche waaronder Delta, Virgin en China Eastern. Door deze samenwerkingen kun je bijna elke bestemming bereiken over de hele wereld en eenvoudig vliegtickets kopen bij één van de de partners.