Vlucht Boeken Air Canada

De nationale luchtvaartmaatschappij van Canada is Air Canada. Deze gigant uit Noord-Amerika heeft het hoofdkantoor in Montreal, en bezit een moderne vloot van maar liefst ruim 190 toestellen. Met deze grote vloot van vliegtuigen vervoerd deze maatschappij jaarlijks bijna 40 miljoen passagiers.

Air Canada is opgericht in 1937 onder de naam Trans-Canada Air Lines en de naam werd later in 1964 veranderd in Air Canada.

Bestemmingen van Air Canada

Met ruim 1500 dagelijkse lijnvluchten verdeeld over ruim 190 bestemmingen kun je wel zeggen dat Air Canada een groot aanbod heeft van bestemmingen. Deze luchtvaartmaatschappij vliegt naar maar liefst 6 verschillende continenten.

Je zou denken voor de Nederlanders dat Air Canada alleen interessant is voor vluchten vanaf Nederland naar Canada, maar met zo groot netwerk kun je met een simpele overstap ook andere prachtige bestemmingen bereiken.

Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen wanneer je vanaf Schiphol vertrekt met Air Canada.

 • Amsterdam Schiphol - Toronto
 • Amsterdam Schiphol - New York City
 • Amsterdam Schiphol – Miami
 • Amsterdam Schiphol – Vancouver
 • De bovenstaande bestemmingen zijn directe vluchten zonder overstap. Met een overstap is het aanbod ruim, en kan voordelig zijn om met een overstap naar je bestemming te vliegen.

  Allianties en Air Canada spaarprogramma

  Als mede oprichter van de luchtvaart alliantie Star Alliance heeft Air Canada een belangrijke rol in deze samenwerkingen. Met deze samenwerkingen kun vluchten van verschillenden leden combineren. Daarnaast heeft Air canada Codeshare overeenkomsten met grote leden van Star Alliance zoals Swiss, Lufthansa, Cathay Pacific en Singapore Airlines.

  Voor de frequent flyers heeft Air Canada het Altitude en Aeroplan. Hiermee spaar je punten wanneer je vliegt met deze maatschappij, daarnaast zijn er ook extra services die Air Canada aanbied aan hun trouwe klanten.