Vlucht boeken Air Baltic

Air Baltic is de nationale luchtvaartmaatschappij van Letland. Het hoofdkantoor van deze Letlandse maatschappij is te vinden bij de luchthaven van Riga. Daarnaast word dit vliegveld van Riga gebruikt als belangrijkste punt in het netwerk van Air Baltic.

Deze Letse luchtvaartmaatschappij werd opgericht in het jaar 1995 als nationale luchtvaartmaatschappij. In het zelfde jaar ontving Air Baltic zijn eerste vliegtuig, dit was een Saab 340. Het jaar erop in 1996 bood Air Baltic zijn eerste vliegtickets aan voor de eerste vlucht.

Jaarlijks vervoerd deze maatschappij ruim 4 miljoen passagiers. Deze vier miljoen passagiers werden vervoerd in een jonge vloot vliegtuigen wat bestaat uit ruim 35 toestellen. De vloot van deze maatschappij is jong doordat Air Baltic de eerste klant was van de nieuwe A220 (Bombardier c series). Dit nieuwe toestel wordt volop gebruikt door Air Baltic waarvan ze maar liefst 19 stuks van bezitten.

Bestemmingen van Air Baltic

Air Baltic biedt momenteel ruim 70 bestemmingen aan. Veel van deze bestemmingen liggen binnen Europa, met een paar uitzonderingen van bestemmingen in het midden oosten zoals bijvoorbeeld Dubai.

Vanaf Nederland worden er alleen vluchten aangeboden door Air Baltic vanaf Schiphol. De bestemmingen die te bereiken zijn vanaf Schiphol liggen in Oost-Europa.

Vanaf Schiphol

 • Tallinn - Estland
 • Riga - Letland
 • Vilnius – Litouwen
 • Voor reizigers die het geen probleem vinden om te vertrekken vanuit de buurlanden Duitsland en België is er goed nieuws. Air Baltic bied namelijk ook vluchten aan vanaf Düsseldorf en Brussel. De bestemmingen die te bereiken zijn via deze luchthavens zijn de zelfde als vanaf Schiphol.

  Echter kan het voor jou als reiziger wel interessant zijn om te vertrekken vanaf deze luchthavens. De prijzen bij onze buren kunnen soms fors lager liggen. Woon je vlak bij de Duits of Belgische grens dan is het de moeite waard om eens te kijken of je geld kunt besparen op je vliegtickets door te vertrekken vanuit onze buurlanden.

  Frequent flyer AirBaltic Club

  Voor reizigers die vaak naar Oost-Europa moeten voor bijvoorbeeld hun werk of familie bezoek of graag Oost-Europa bezoeken is er de AirBaltic Club. Met dit beloningsprogramma van AirBaltic wil deze maatschappij laten zien dat ze blij zijn met jou als vaste klant die graag gebruik maakt van hun diensten.

  Door te vliegen met AirBaltic spaar je pins. Hoe meer je vliegt in hoe hoger klasse je komt. Zo kent AirBaltic de volgende treden: Club Level, Executive Level en VIP Level. De voordelen je krijgt als vast klant zijn bijvoorbeeld extra ruim/handbagage of korting op je vliegtickets.