Vlucht boeken Aeroméxico

Aeroméxico is in het thuisland Mexico de grootste luchtvaartmaatschappij en de op één na grootste van de regio Latijns-Amerika. Het hoofdkantoor is uiteraard te vinden in de hoofdstad van het land Mexico-stad, en wordt het vliegveld van deze stad Benito Juárez International Airport als thuisbasis gebruikt voor de dagelijkse vluchten die uitgevoerd worden.

Deze maatschappij werd in het jaar 1934 opgericht en ging destijds door het leven als Aeronaves de Mexico. Met hulp destijds van onder andere het Amerikaanse Pan Am groeide deze maatschappij steeds verder en werden er steeds meer andere luchtvaartondernemingen overgenomen.

In het jaar 2007 verkeerde deze maatschappij in problemen door toenemende concurrentie in eigen land. Waardoor werd besloten om de luchtvaartmaatschappij te verkopen aan een bank. Uiteindelijk ging een belangrijke concurrent van Aeroméxico failliet in 2010 waardoor de druk van de concurrentie weer afnam en verbeterde Aeroméxico weer met 8 procent groei in de Mexicaanse markt.

Vliegtickets Aeroméxico

Jaarlijks worden er zo 22 miljoen vliegtickets verkocht voor vluchten van deze Mexicaanse luchtvaartmaatschappij. Deze vliegtickets worden verkocht voor ruim 92 verschillende bestemmingen, waarvan er 43 bestemmingen binnen de grenzen van Mexico liggen. De overige vluchten zijn internationale vluchten. Met het ruime aanbod van bestemmingen zijn er ook veel vliegtuigen nodig en dat heeft AeroMexico. Het aantal vliegtuigen dat deze maatschappij bezit is maar liefst 130 toestellen. Deze toestellen zijn afkomstig van Embraer en Boeing. Wanneer je lange afstanden vliegt, zul je je in de meeste gevallen vliegen met de nieuwe Boeing 787 Dreamliner. Dit moderne toestel wordt door veel maatschappijen ingezet voor lange afstand vluchten.

Vliegen vanaf Nederland

Wanneer je besluit om af te reizen naar Mexico dan is deze luchtvaartmaatschappij een goede optie om uit te kiezen. Aeromexico biedt namelijk 3 keer per week een rechtstreekste vlucht aan vanaf Amsterdam Schiphol naar de hoofdstad Mexico City. Wil je reizen naar een andere bestemming in het land, dan kun je met een aansluitende overstap verder vliegen naar je bestemming. Dit is mogelijk doordat het vliegveld van Mexico City de belangrijkste luchthaven is in het netwerk van deze maatschappij.

Vertrekken vanaf luchthavens in België of Duitsland

Op dit moment worden er alleen vluchten aangeboden vanaf Schiphol en niet bij de buren. Op dit moment worden er wel vluchten aangeboden vanuit Londen of Parijs.

Aeromexico
Informatie