Vlucht boeken Aerolineas Argentinas

De nationale luchtvaartmaatschappij van het Zuid-Amerikaanse land Argentinië is Aerolineas Argentinas met het hoofdkantoor in Buenos Aires. Deze maatschappij gebruikt de vliegvelden Aeropuerto Internacional Jorge Newbery & Aeropuerto Internacional Jorge Newbery als thuisbasis voor de vluchten die uitgevoerd worden. Deze vliegvelden zijn te vinden in de hoofdstad Buenos Aires.

Deze Argentijnse maatschappij is opgericht in het jaar 1950 na een fusie tussen verschillende Argentijnse airliners. De aandelen van Aerolíneas Argentinas waren in handen van de overheid van het land. Uiteindelijk kwam in de jaren 90 na privatiseren van staatsbedrijven de aandelen in handen van het Spaanse Iberia. Uiteindelijk raakte deze Spaanse luchtvaartvaart maatschappij ook in de problemen waarop steun van de overheid werd, verleent. Maar een voorwaarde daarvan was dat belangen in buitenlandse onderdelen werden verkocht. Zo kwamen de aandelen uiteindelijk weer in handen van de overheid van Argentinië.

Nadat de aandelen in 2008 weer in handen kwamen van de overheid werd besloten om de vloot te gaan vernieuwen, zo werden er nieuwe Boeing 737’s van de nieuwe generatie aangeschaft, waardoor de floot weer uit moderne vliegtuigen bestaat. In totaal bezit deze maatschappij meer als 55 toestellen waarvan 44 Next-gen Boeing 737’s.De overige toestellen komen van de fabrikant Airbus.

Vliegtickets Aerolineas Argentinas

Je zult als Nederlander niet snel een vliegticket boeken van Aerolineas Argentinas. Dit komt namelijk doordat deze maatschappij bijna niet actief is binnen Europa. Zo worden er geen vluchten aangeboden vanaf Nederlandse, Duitse of Belgische luchthavens. De vluchten die worden aanboden vanuit Europa worden uitgevoerd vanaf Madrid of Rome.

Maar wat wel kan gebeuren is als je een vlucht naar een bestemming in Argentinië boekt bij één van de partners van deze maatschappij dat je na een overstap verder vliegt met deze luchtvaartmaatschappij. Zo is deze maatschappij sinds 2012 lid van de luchtvaart alliantie SkyTeam. In deze alliantie zitten onder andere KLM. Aeroflot, Air France en Delta.

Boek je bijvoorbeeld een vliegticket van KLM naar een bestemming in Zuid-Amerika met een overstap, dan kan het best zijn dat Aerolineas Argentinas een deel van de vlucht zal uitvoeren.

Populaire bestemming

Het aanbod dat deze maatschappij aanbied, bestaat uit ruim 50 bestemmingen waarvan er ongeveer 30 binnenlandse vluchten zijn, en de rest van de bestemmingen liggen in Noord/Zuid-Amerika, Europa en Australië. Voor bestemmingen in Argentinië en andere plaatsen in Zuid-Amerika is er dus voldoende keuze, hier onder een overzicht van de meest populaire bestemmingen van de Nederlanders.

  • Buenos Aires
  • Santiago, Chili
  • Lima
  • Aerolineas Argentinas
    Informatie