Vlucht boeken Aeroflot

Aeroflot is één de grootse luchtvaartmaatschappij van Rusland met als thuisbasis in Moskou. Er is een periode geweest dat Aeroflot met 3000 toestellen de grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld was. Dit was in de periode van de Sovjet-Unie. Na uit uiteenvallen van de Sovjet-Unie werd Aeroflot opgedeeld in meerdere kleinere luchtvaartmaatschappij waarvan de meeste al failliet zijn gegaan.

Vrij kort na de Russische Burgeroorlog richtte de overheid van Rusland een aparte organisatie speciaal voor de luchtvaart. Waarna in 1923 voor het eerst binnenlandse vluchten werden aangeboden onder de naam Dobroljot. Uiteindelijk werd de naam in 1932 veranderd naar Aeroflot.

Jaarlijks zijn er ruim 55 miljoen passagiers die een vliegticket van Aeroflot boeken. De aantallen dat vliegt met deze maatschappij is aanzienlijk toegenomen de laatste jaren, zo vloog er in het jaar 2007 nog maar 10 miljoen mensen met deze luchtvaartmaatschappij. Een belangrijke reden dat steeds meer mensen er voor kiezen om te vliegen met deze maatschappij is door de modernisering van Aeroloft. Een van belangrijkste dingen dat zijn de vliegtuigen en deze zijn de laatste jaren steeds verder gemoderniseerd en vervangen. En daarom is de gemiddelde leeftijd van de toestellen maar 4,7 jaar oud. In totaal beschikt Aeroflot over ruim 240 vliegtuigen die afkomstig zijn van Airbus, Boeing en Sukhoi.

Bestemmingen van Aeroflot

Er worden momenteel ruim 160 verschillende bestemmingen aangeboden door deze Russische maatschappij. Van deze ruim 160 bestemmingen liggen er ongeveer 60 binnen Rusland zelf, de andere 100 bestemmingen liggen in 53 verschillende landen verspreid over de hele wereld. Aeroflot is namelijk bijna op elk continent actief.

Nederland

Aeroflot is ook actief in Nederland met vluchten die aangeboden worden vanaf Schiphol. Naast Schiphol is deze maatschappij niet actief op andere Nederlandse luchthavens. Vanaf Amsterdam Schiphol wordt er een dagelijkse vlucht aangeboden naar het belangrijkste punt in het netwerk van deze maatschappij en dan is het vliegveld van Moskou. Wil je als reiziger vliegen naar Moskou dan kan dit rechtstreeks, maar vlieg je naar een andere bestemmingen met deze maatschappij dan zul je een overstap moeten maken op het vliegveld van Moskou. Dit is voor jou als reiziger geen enkel probleem want luchtvaartmaatschappijen die dit systeem hanteren zorgen er voor dat de verbindingen goed op elkaar aansluiten. Met andere woorden je kunt met een gerust hart een vliegticket boeken van deze Russische maatschappij.

Duitsland

Door deze maatschappij worden er ook vluchten aangeboden op vrijwel elke grote Duitse luchthaven. Er worden alleen vluchten aangeboden vanaf Duitse luchthavens naar Sint-Petersburg, Moskou en Kazan. Vanaf welke luchthaven deze bestemmingen worden aanboden verschilt. Voor mensen die bij grensregio wonen kan het lonen om er voor te kiezen om vanaf de Duitse luchthavens te vertrekken, want in sommige gevallen zit er een behoorlijk prijs verschil tussen.

België

Vanaf Brussel wordt er dagelijks gevlogen naar Moskou door Aeroflot. Naast Moskou worden er geen andere directe vluchten aangeboden, echter met een overstap kun je bijna naar elke bestemming vliegen die deze maatschappij aanbied.

Aeroflot Bonus

Voor mensen die geregeld vliegen met deze luchtvaartmaatschappij is er het officiële beloningsprogramma van Aeroflot. Met het spaarprogramma spaar je punten/Miles die je vervolgens in kunt leveren voor een gratis award vlucht of upgrades van je vliegreis. Daarnaast kun je de gespaarde punten ook gebruiken voor bijvoorbeeld het huren van een auto of hotelovernachting.

Bovendien is deze maatschappij al sinds 2006 lid van de luchtvaart alliantie Skyteam. In deze alliantie zit onder andere KLM en Air France. Dit betekent dat je de gespaarde punten ook kunt gebruiken bij een van de partners.