Vlucht boeken Aegean Airlines

Aegan Airlines een luchtvaartmaatschappij uit Griekenland. Deze maatschappij heeft het hoofdkantoor in Athene en gebruikt daarnaast Athene International Airport Eleftherios Venizelos als thuisbasis voor hun dagelijkse operaties.

Deze Griekse luchtvaartmaatschappij is opgericht in het jaar 1987 door Nikolaos en Antonis Simigdales en hun onderneming had de naam Aegean Aviation. Uiteindelijk werd de luchtvaartmaatschappij Aegean Airlines in 1999 opgericht.

In de jaren na 1999 bereide het bedrijf steeds verder uit en werden er steeds meer vliegtickets verkocht en meer bestemmingen aangeboden. Zo worden er nu jaarlijks ruim 14 miljoen passagiers vervoerd met een floot dat bestaat uit 49 toestellen die allemaal afkomstig zijn van Airbus.

Bestemmingen van Aegean Airlines

Aegean Airlines bied ruim 90 bestemmingen aan in landen die bijna allemaal liggen binnen Europa of het Midden-Oosten. Aegean Airlines is een luchtvaartmaatschappij dat zich niet focust op lange afstand vluchten zoals bijvoorbeeld naar New York.

De meeste routes die aangeboden worden zijn vluchten naar Athene, zoals ook vanaf Schiphol. Vanaf Schiphol worden er dagelijkse vluchten aangeboden naar Athene, en vanaf daar kun je een overstap maken naar je eindbestemming als dit niet Athene is.

Vanaf het vliegveld van Düsseldorf wat goed te bereiken is voor de Nederlanders worden er wel meer directe bestemmingen aangeboden.

Directe bestemmingen vanaf Düsseldorf

 • Heraklion
 • Kalamata
 • Athene
 • Thessaloniki
 • Sparen bij Aegean Airlines

  Vlieg je geregeld met Aegean Airlines dan is het aan te raden om je aan te melden voor het beloningsprogramma van Aegean Airlines, dit frequent flyer programma heet bij Aegean Airlines Miles + Bones. Je spaart miles door te vliegen met deze luchtvaartmaatschappij, daarnaast spaar je ook punten wanneer je bijvoorbeeld een hotel kamer boekt bij één van de hotels die mee doen aan dit spaarprogramma.

  De gespaarde Miles kun je gebruiken voor een upgrade van je vliegticket of gebruiken voor korting op je vliegtickets. Daarnaast kun je de punten ook inleveren bij één van de Star Alliance partners.

 • Miles + Bonus partners | Aegeanair.com
 • Wil je op de hoogte blijven van de laatste acties en deals? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang alle leuke acties in je mail.