Vliegtickets naar Buenos Aires

Buenos Aires is de grootste stad van Argentinië. Maar liefst een één derde van de bevolking woont in de stad. De stad is gelegen aan de Río de la Plata wat, zilverrivier betekend. Door de enorme omvang van Buenos Aires, is de stad net als New York opgedeeld in blokken. Hierdoor is het iets overzichtelijker en gemakkelijker om wegwijs te worden. Wanneer je veel van de stad wilt zien in een korte tijd is het verstandig om gebruik te maken van de zogenaamde ‘hop-on hop-off’ bussen. Buenos Airs staat bekend als het Parijs van het zuiden. Deze naam het te danken aan de vele impsante bouwwerken, monumenten, standbeelden, plenty winkels en boetiekjes. Gezien de vele theaters, wordt het meteen duidelijk dat de bevolking houd van muziek. ’s Avonds komen de Argentijnen dan ook graag samen om te genieten van een hapje en drankje. Uiteraard kan de Tango daar niet bij ontbreken.

Enthousiast geworden over deze prachtige en swingende stad? Boek dan voordelig een vliegticket. Er zijn een aantal luchthavens in o.a. Nederland, België en Duitsland met verschillende luchtvaartmaatschappijen die deze vlucht voor jou verzorgen. Vlieg o.a met: KLM Lufthansa of Air France

Wanneer je een vlucht boekt naar Buenos Aires zal je arriveren op de luchthaven:
Ezeiza International Airport (EZE) – afstand tot centrum: ca. 30 km

Buenos Aires

Wat te doen in Buenos Aires?

Galerías Pacifico

Wanneer je houd van een stevig dagje shoppen, dan kan je deze locatie niet overslaan. Veel grote mode- en merknamen zijn hier vertegenwoordigd. Dit winkelcentrum wordt gezien als het mooiste van Buenos Aires en is te vinden tussen de straten; Calle Florida, Avenida Córdoba en San Martin. Het gebouw is imposant en zeer smaakvol gedecoreerd. Wanneer je naar de koepel kijkt zal je ongveer 12 fresco’s zien. Ieder van deze vertelt een bijzonder moment uit de geschiedenis van Buenos Aires.

Galileo Galilei Planetarium

Dit koepelvormige bouwwerk is gebouwd in 1962 en staat in de grootste wijk van Buenos Aires, Palermo Woods. Dit enorme gebouw telt maar liefst 6 verdiepingen en dient als planetarium. Hier houdt met daadwerkelijk alles in de gaten wat betrekking heeft met het heelal. Breng een bezoekje aan het planetarium en kom veel te weten over hemellichamen, het zonnestelsel. En wanneer je nieuwgierig bent wat de toekomst ons te bieden heeft, ben je hier aan het juiste adres.

El Ateneo

Deze zeer bekende boekenwinkel zal je doen verbazen. Het El Ateneo is compleet gevuld met boeken over de meer uiteenlopende onderwerpen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is hier te vinden. Het complex bestaat uit ruim 40 boek- en muziekwinkels. Het voormalig theater is meerdere keren volledig verbouwd sinds het bouwjaar in 1912. Gelukkig hebben ze veel details en oorspronkelijke ruimtes in tact gehouden. Op de voormalige bühne is nu een café gesitueerd, waar je heerlijk kunt genieten en van een kopje koffie en bij te komen van alle indrukken.

Klimaat en Ligging

Buenos Aires heeft een gematigd klimaat met een heel duidelijk verschil tussen de verschillende seizoenen. Over het algemeen valt het in Buenos Aires vrij veel regen. De echte piek is te verwachten tijdens de zomermaanden. De temperatuur in de zomer zijn warm met gemiddelde temperaturen van ca. 27 graden maar kunnen hoger uitvallen door de smog en luchtvervuiling die in en rond de stad kan hangen. Hierdoor kunnen de zomers ook erg heet worden. De winters zijn over het algemeen erg zacht, mede door de ligging aan het water. Sneeuw en/of ijzel is een verschijnsel wat hier zelden tot nooit voorkomt.

De hoofdstad van Argentinië is gelegen in het zuidoosten van het land aan de monding van de rivier Rio del Plata. Het is tevens de grootste stad van het land en de op één na grootste Spaanstalige stad van de wereld. Vanuit Europa is deze stad alleen per vliegtuig te bereiken. De vluchtduur vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 14 uur en 21 minuten.