Vliegtickets naar Sydney

Sydney. De grootste stad van Australië is met name bekend om haar imposante opera bouwwerk, het Sydney Opera House. Maar de Harbour Bridge mag zeker niet ontbreken in het rijtje met interessante attracties. Daarnaast heeft deze stad de grootste natuurlijke haven van de wereld, kortom een echte wereldstad. Voor jouw als toerist is er genoeg te beleven. Bezoek de prachtige stranden, want die zijn er genoeg. Sydney telt maar liefst meer dan 70 standen en ligt vlak bij de ongerepte natuur van de Blue Mountains. Sydney staat bekend om haar uitspraak ‘No worries’ en dat voel je ook daadwerkelijk terug in de meest leefbare stad van de wereld.

Ben jij toe aan een fantastische vakantie in het land van de kangaroo. Boek dan snel een vliegticket. Er zijn een aantal luchthavens in o.a. Nederland, België en Duitsland met verschillende luchtvaartmaatschappijen die deze vlucht voor jou verzorgen. Vlieg o.a met: KLM, Emirates of Singapore Airlines

Wanneer je een vlucht boekt naar Sydney zal je arriveren op de luchthaven:
Kingsford Smith International Airport / Sydney Airport (SYD) - Afstand centrum: ca. 9 km.

Sydney

Wat te doen in Sydney?

De haven

De haven van Sydney zal bij velen worden omschreven als de mooiste natuurlijke haven ter wereld. Met zijn gigantische omvang van 19 kilometer aan lengte, 55 vierkante kilometer en maar liefst een omtrek van 317 kilometer is het zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen. De haven is opgedeeld is verschillende delen, North Harbour, Middle Harbour en Sydney Harbour. Op zomerse dagen is het een drukte van belang en zie je heel veel verschillende schepen. In de prachtige groene omgeving zijn verschillende parken te vinden waar je kunt genieten van het weer en om bijvoorbeeld te picknicken. In het havengebied is nog veel meer te doen. Breng een bezoekje aan verschillende musea, het Sydney Aquarium, het Martine Museum of kies uit één van de verschillende boottochten. Liever nog even aan het strand liggen? Vanuit de haven is het heel makkelijk om met de ferry naar Bondi Beach te gaan. Kortom, genoeg te doen voor een dag vullend programma.

Opera House

Dit typische bouwwerk is zeer waarschijnlijk het meest gefotografeerde gebouw van de stad. Het is ontworpen en voor het grootste deel gebouwd door de Deense architect Jørn Utzon. Met dit ‘gouden’ ontwerp is de hoogst haalbare prijs ‘Pritzker Prize’ in de wacht gesleept. Het zal je niet verbazen maar het Opera House is hét symbool van Sydney. Het is gelegen aan Bennelong Point in de haven van Sydney. Je vindt hier onder andere meerdere concertzalen, theaters, verschillende restaurants, cafés en winkels.

Sydney Tower

De perfecte kans voor het maken van een prachtige panoramafoto. Deze enorme toren heeft een hoogte van maar liefst 309 meter. Wanneer je een bezoekje brengt aan deze uitkijktoren wordt je middels een high speed lift in ongeveer 40 seconden naar een hoogte van 250 meter gebracht waar je op een observatiedeck kunt genieten van een adembenemend uitzicht over de stad en haar omgeving. Daarnaast vind je op deze hoogte een souvenirwinkel en een restaurant.

Klimaat en Ligging

De stad Sydney heeft een mediterraan klimaat wat betreft de tempraturen vergelijkbaar is met het middellandse zee klimaat in het zuiden van Europa. De temperatuur ligt in de zomermaanden gemiddeld tussen de 22 en 30 graden. Uiteraard zijn dagen waarbij het kwik boven de 30 graden komt zeker geen uitzondering. De kans op neerslag in de zomer is aanzienlijk, denk aan een korte maar pittige onweersbui. Het is prima overwinteren in Sydney omdat de winters zacht zijn met een gemiddelde temperatuur in juli van 17 graden. Juli is tevens ook de koudste maand, maar 's nacht komt de temperatuur zelden tot nooit onder het vriespunt. De beste reisperiode is in het voorjaar, in de maanden september en oktober. Het is dan vrij droog en nog niet té warm.

Sydney is gelegen aan de kust in het zuidoosten van Australië. De stad Sydney is alleen te bereiken met het vliegtuig. Het is een hele trip maar vanuit Amsterdam duurt de vlucht ongeveer 20 uur en 41 min. De meeste vluchten zijn met één of meerder overstappen dus houd rekening met extra reistijd.

Afhankelijk van de zomer- of wintertijd is het in Sydney 8 of 9 uur later dan in Nederland.