Vliegtickets naar Willemstad

Jaarlijks wordt Curaçao door veel Toeristen bezocht en vooral door veel Nederlanders, dit komt natuurlijk doordat het eiland bij het Koninkrijk der Nederlander hoort. Er zijn ook veel mensen die heel graag nog in de toekomst dit eiland willen bezoeken. Wanneer je dit eiland gaat bezoeken wil je natuurlijk veel dingen bekijken die je kent van de televisie denk onder andere aan de Handelskade met de gekleurde panden of een wandeling over Pontjesbrug. Wat ook erg mooi om te zien is wanneer je Willemstad bezoekt, is de cruise schepen die aanmeren in Willemstad met honderden reizigers die voor een dag dit eiland komen bezoeken.

Wil je langer de Hoofdstad van Curaçao bezoeken dan zul je met het vliegtuig moeten gaan. Wat veel mensen tegen houd, is de prijs van het vliegticket. Dit komt natuurlijk doordat Curacao erg ver van Nederland ligt. Maar door de steeds grotere concurrentie tussen luchtvaartmaatschappijen worden de prijzen van vliegtickets steeds gunstiger om eens een vakantie te vieren op dit stukje Nederland in de Caraïben.

Op dit moment worden er directe vluchten aangeboden door KLM en TuiFly vanaf Nederland. Vind je het niet erg om een overstap te maken dan heb je keuze uit meerdere luchtvaartmaatschappijen zoals Delta, American Airlines en British Airways.

Wanneer je een vlucht boekt naar Curaçao - Willemstad zal je arriveren op de luchthaven:
Curacao (Hato) - CUR - Nederlandse Antillen – De afstand tot het centrum is ca. 14 km

Willemstad

Wat te doen in Willemstad?

Wanneer je dit Eiland bezoekt of het nou de hoofdstad Willemstad is of verblijft op een andere plaats op het eiland is er voldoende te zien.

Aanschouw de gekleurde gebouwen op de Handelskade.

Iedereen heeft wel eens een reclame spotje gezien of het voorbij zien komen in een film de gekleurde huizen aan de Handelskade in Willemstad. Dit is echt een aanrader om te bekijken.

Wandel over de Pontjesbrug

Officieel heet de brug Koningin Emmabrug, maar is beter bekend al de Pontjesbrug. Deze brug verbindt de twee stadsdelen Punda en Otrobanda met elkaar. Deze brug is zo uniek dat je nergens anders op de wereld een soortgelijke brug ziet. Daarom is het aan te raden om te kijken wanneer de brug open gaat voor een aankomende boot.

Bezoek de stranden van Curaçao

Dit kun je het beste doen door een auto te huren of een ander vervoersmiddel. Maar rondom het eiland liggen prachtige stranden zoals de Kleine en de grote knip. Deze stranden liggen ongeveer op die kwartier rijden vanaf Willemstad. Daarnaast is er ook nog het Bountystrand Cas Abou, dit strand is volgens velen het mooiste strand van het eiland en is uitgeroepen tot één van de mooiste stranden ter wereld.

Klimaat en Ligging

De stad Willemstad ligt op het eiland Curaçao en dit eiland ligt 65 kilometer voor de kust van Venezuela. Je zou denken dat dit eiland in Zuid-Amerika ligt, maar dit is niet het geval het ligt nog net in Noord-Amerika. De afstand vanaf Nederland is 7867 kilometer en dit is ongeveer 9 uur en 30 minuten vliegen. Dit kan afwijken door de weersomstandigheden. Kortom een lange zit in het vliegtuig en het is aan te raden om iets mee te nemen om je te vermaken. Het tijdverschil is 6 uur vergeleken met de zomertijd in Nederland.

Het klimaat op Curaçao/Willemstad is zonovergoten. Het klimaat wat hier heerst, is het tropisch savanneklimaat. Dit houdt in dat er gemiddeld het hele jaar door 8 per dag de zon schijnt ook in de wat nattere maanden en waarbij de temperatuur constant is.

Het weer in de wintermaanden is heerlijk op het eiland natuurlijk is stuk aangenamer dan in Nederland. Sterker nog een winterseizoen kennen ze niet eens op het eiland. Wel kan in de wintermaanden de zee vanaf juli tot november wat onrustiger zijn.