Vliegtickets naar San Francisco

San Francisco is gelegen in de westelijke staat Californië en is onder meer bekend door de; Golden Gate bridge en Alcatraz. De agglomeratie San Francisco bestaat uit een aantal omliggende steden zoals San José, Berkeley en Oakland. Deze steden zijn allemaal rondom de Bay of San Francisco gelegen. Kenmerkend aan de stad is dat het gebouwd is op de 43 heuvelen. Hierdoor kan je genieten van mooie hoogteverschillen. Velen die deze stad bezocht hebben, geven aan het één van de leukste steden te vinden. Dit mede door de liberale sfeer die er te voelen is. Een aantal Nederlandse, Duitse en Belgische bieden de vluchten aan naar San Francisco. Eenmaal een keuze gemaakt te hebben vanaf welke luchthaven je zult vertrekken, zijn er ook verschillende luchtvaartmaatschappijen die deze vluchten verzorgen. Dit zijn o.a. KLM, Delta en United.


Wanneer je een vlucht boekt naar San Francisco zal je arriveren op de luchthaven:
San Francisco International Airport (SFO) - Afstand centrum: ca. 21 km

San Francisco

Wat te doen in San Francisco?

Alcatraz

Wanneer je San Francisco echt wil leren kennen is een bezoekje aan de bekendste gevangenis niet uit te sluiten. De zwaar beveiligde gevangenis ligt op een eiland in de baai van San Francisco en werd gebruikt van 1934 tot 1963. De meest beruchte gevangene uit die tijd was Alphonse “Al” Capone. Deze locatie heeft mede zijn bekendheid te danken aan de film die er gemaakt zijn. Tegenwoordig is er een museum en een nationaal park gevestigd, tevens zijn er meerdere tentoonstellingen te zien. Alcatraz is alleen per ferry te bereiken. Weet je al zeker dat je deze “hotspot” wilt bewonderen? Koop dan vooraf een entree kaartje, dit scheelt een hoop tijd.

Golden Gate Bridge

Een iconisch beeld wanneer je de stad San Francisco bezoekt. De Golden Gate Bridge verbindt het schiereiland met Marin County. De brug is een ware trekpleister en trekt jaarlijks meer dan 9 miljoen bezoekers. De indrukwekkende burg staat bekend om zijn reusachtige afmeting en in de avond kan je genieten van een prachtig licht en kleurenspel met muziek. De brug is ook per voet goed te bewandelen door het ruime voetpad en heeft een lengte van maar liefst 1,7 mijl. Het voordeel is dat rolschaatsers en honden niet zijn toegestaan, hierdoor is een “rustige” gegarandeerd. Tevens ligt het bekende Golden Gate Park op loopafstand van de brug.

Fisherman’s Wharf

Vind je het leuke om zeehonden te spotten? Ook dit is mogelijk in San Francisco en wel vanaf de bekende “Pier 39”. Vanaf deze pier kan je genieten van tientallen, in de zon rustende, zeehonden. Naast het spotten van zeehonden is er veel meer te beleven. De pier is gelegen in een oude zeeliedenbuurt; Fischerman’s Wharf. Wat is er leuker dan naar het spotten van zeehonden om te winkelen en te genieten van een heerlijk visje in één de vele visrestaurants die dit stadje rijk is.

Klimaat en Ligging

De stad San Francisco heeft een gematigd zeeklimaat. Dit wil zeggen dat er milde winters en vrij koele zomers zijn. Dit komt door het koude zeewater wat de temperatuur in de zomer drukt. Deze geweldige stad staat garant voor een schitterende vakantie, maar als strandbestemming alleen maar geschikt voor bikkels die zeewatertemperaturen van maximaal 15 graden aan durven te gaan. Wat opvallend is, is dat de verschillende tussen de temperaturen zomers en ’s winters vrij klein zijn. In de maanden juli, augustus en september is er maar liefst 95% van de mogelijke tijd zonneschijn. De warmste maand om San Francisco te bezoeken is september. In de wintermaanden is het veel minder zonnig en is de lucht voor de helft van de tijd helemaal bewolkt.


San Francisco is gelegen in één van de meest westelijk gelegen staten van Amerika en is uitermate geschikt voor mooie rondreizen door omliggende staten zoals Oregon en Nevada. Met een tijdsverschil van 9 uur later is het voor ons Europeanen wel even wennen. Vanuit Europa is het alleen mogelijk om per vliegtuig San Francisco te bereiken. De vlucht vanuit Amsterdam duur ongeveer 11 uur en 25 minuten.