Vliegtickets naar New York

Ben je van plan om New York te bezoeken en nog opzoek naar een vliegticket? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wanneer je er voor kiest om naar het bekende New York te vliegen heb je keuze uit vele luchtvaartmaatschappijen die actief zijn op de routes tussen Amsterdam en New York. Denk hierbij aan Air France, American Airlines, Delta en KLM, kortom bijna elke bekende luchtvaartmaatschappij vliegt wel tussen Schiphol en New York.

Wanneer je geen voorkeur hebt vanaf waar je vertrekt is het altijd de moeite waard om eens te kijken wat de prijzen doen van luchtvaartmaatschappijen van omliggende vliegvelden. Denk hierbij aan vliegvelden in Duitsland. Echter, liggen er in New York ook meerdere vliegvelden waar je uit kunt kiezen. Kortom de moeite waard om eens te vergelijken.
New York

Wat te doen in New York?

De Stad New York telt ruim 8.6 miljoen inwoners en is daarom enorm groot. Daarom heb je meerdere dagen nodig om voldoende te kunnen zien van deze prachtige stad.

Wanneer je in New York bent zijn er natuurlijk plekken en gebouwen die je moet zien. Denk hierbij aan het Empire state Building en bekijk de stad New York vanaf het dak.

Neem een bezoek aan Times Square, het bekendste plein ter wereld. Dit wil je natuurlijk bezoeken als toerist, hoe druk het er ook is.

Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een wandeling te maken door het bekendste park ter wereld, Central Park. In dit park kun je heerlijk wandelen, mensen kijken of lekker picknicken.

Niet per se leuk, maar wanneer je in New York bent hoor je wel het 9/11 memorial museum te bezoeken. Het herdenkingsmonument van de slachtoffers van de aanslagen van 9/11.

Klimaat en Ligging

Het klimaat van New York is een zeeklimaat. In de koudste maanden van het jaar kunnen de temperaturen onder het vriespunt liggen met zelfs flinke sneeuwstormen. In de zomermaanden kan het kwik stijgen tot wel 40 graden, als je slecht tegen de hitte kan vermeid dan de maanden juli/augustus. Daarom ligt het hoogseizoen van New York ook in de maanden mei tot juni en september tot half november. In New York is de gemiddelde temperatuur 12.1 °C

New York ligt 5893 kilometer gelegen van Nederland met een oceaan er tussen. Het vliegtuig pakken is eigenlijk de enige manier om New York te bezoeken. De vliegtijd tussen Nederland en New York bedraagt ongeveer 7 uur en 15 minuten.