Vliegtickets naar Havana

Wanneer je plannen hebt om het prachtige Cuba te bezoeken moet je ook naar de hoofdstad, Havana. In deze prachtige en kleurrijke stad tref je bijzonder oude auto’s aan die zijn afgedankt door de Verenigde Staten. Al geven ze jou echt het idee dat je terug in de tijd gaat. Op elke hoek van de straat zie je prachtige gebouwen, echter zijn ze vaak niet heel goed onderhouden. Daarnaast ben je in de stad van de “echte” sigaren en de originele Havana Club Rum. Het nachtleven moet je ook zeker meegemaakt hebben. Geniet van de meeslepende muziek en de swingende lokale bevolking die geniet van een heerlijk drankje met natuurlijk met een sigaar. Je merkt in Havanna helaas al wel de Amerikaanse invloeden waardoor de authentieke sfeer langzaam aan het verdwijnen is. Dus voor diegene die Havana willen proeven zoals het was ten tijde van het handelsembargo moet snel zijn. Boek vandaag nog een vliegticket. Er zijn een aantal luchthavens in o.a. Nederland, België en Duitsland met verschillende luchtvaartmaatschappijen die deze vlucht voor jou verzorgen. Vlieg o.a met: Air France, Air Europa of Air Canada

Wanneer je een vlucht boekt naar Cuba - Havana zal je arriveren op de luchthaven:
Aeropuerto Internacional José Marti (HAV) – De afstand tot het centrum is ca. 22 km

Havana

Wat te doen in Havana?

Castillo del Morro

Een echt kenmerk van de haven van Havana is het fort Castillo del Morro. In de 16e eeuw stond er een fort om de haven te beschermen tegen indringers. Door de eeuwen heen is het alleen maar indrukwekkender geworden. ‘Castillo de los Tres Reyes Magos del Morro’ van tegenwoordig werd omstreeks de 18e eeuw gebouwd en is nu een symbool van de stad. Jaarlijks trek deze bezienswaardigheid vele bezoekers die daarnaast kunnen genieten van exposities, winkeltjes of een wandeling langs het fort en de bijbehorende kanonnen. Elke avond omstreeks 21:00 uur is er een kanonschot te horen. Dit is iets van oudsher, wat aangaf dat de stadsmuren werden gesloten. Kortom zeer indrukwekkend om gezien en meegemaakt te hebben.

Bodeguita del Medio

Dit is één van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. De Bodeguita del Medio. Dit is de geboorteplaats van welbekende cocktail; Mojito. Inmiddels is de bar wereldberoemd. Dit komt natuurlijk door de heerlijke cocktails maar ook door de beroemdheden die een bezoekje hebben gebracht aan deze bar. Ondermeer Nat King Cole, Joan Manuel Serrat, Ernest Hemingway en Pablo Neruda vonden de weg naar Bodeguita del Medio. Dit is te zien aan de vele foto’s die aan de wand hangen. Met enige regelmaat is er live muziek en kan je genieten van lekkere gerechten van het land. Wel leuk om even te vermelden is dat wanneer je een bezoekje brengt aan deze bar, dat je niet moet vergeten om je naam op de muur te schrijven.

Klimaat en Ligging

De stad Havana ligt op Cuba in het Caribisch gebied. De hoofdstad is gelegen in het noordwesten en fungeert eveneens als gelijknamige provincie. Havana is de grootste stad van Cuba. Het landschap is voor het grotendeel vlak met prachtige uitgestrekte groene en vruchtbare vlaktes. Naast de toerisme is landbouw een belangrijke inkomstenbron. Je ziet onder andere veel suikerriet- koffie- en tabaksplantages.

Om dit prachtige zonovergoten eiland te bezoek dien je het vliegtuig te pakken. Vanuit Amsterdam is Cuba in ongeveer 9 uur en 54 minuten (directe vluchten) te bereiken. Direct vluchten worden echter nauwelijks aangeboden. Over het algemeen zal je een tussenstop hebben in Madrid, Moskou of Parijs. Afhankelijk van de door jou gekozen luchtvaartmaatschappij zal de reistijd sterk variëren.