Vliegtickets naar Istanbul

Je wilt met het vliegtuig naar Istanbul en je bent op zoek naar een goedkoop vliegticket. Vluchten van Nederland naar Istanbul zijn erg populair. En daarom is er voldoende keuze om uit te kiezen wat bij je wensen aansluit.

Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen die goedkope vluchten aanbieden van Nederland naar Istanbul. Je kunt als reiziger kiezen uit verschillende luchthavens om te vertrekken. Denk hierbij aan Eindhoven, Maastricht en natuurlijk Schiphol.

Op deze Routes tussen Nederland en Turkije zijn natuurlijk de bekende airliners actief, Denk aan bijvoorbeeld KLM, Turkish Airlines, Pegasus en nog vele andere luchtvaartmaatschappijen.
Istanbul

Wat te doen in Istanbul?

In deze wereld stad Istanbul is voldoende te beleven als toerist. Hieronder een aantal dingen die je eigenlijk moet doen wanneer je deze stad in Turkije bezoekt.

Breng een bezoek aan een Moskee. De stad Istanbul kent meer moskeeën dan welke andere stad dan ook in Europa. En deze stad vind je bijvoorbeeld het wereldberoemde Blauwe moskee die je absolute moet zien. Verder vind je in de stad nog meer bijzondere moskeeën die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Bezoek de kleurrijke bazaars. In deze stad vind je verschillende bazaars met vele steegjes en straten met ontelbare winkels. Je vind er bijvoorbeeld winkels met noten, thee en andere typische Turkse producten..

Met de boot naar Kadiköy. De meeste mensen blijven in het Europese deel van Istanbul. Echter is het aanrader om met de bood de overtocht te wagen en een kijkje te nemen in het Aziatische deel van de stad. Je komt in een totaal andere wereld terecht.

Klimaat en Ligging

De stad Istanbul heeft een gematigd klimaat waar je hete en vochtige zomers kunt verwachten. Maar ook natte winters. De warmste maanden van het jaar zijn juli tot september, de temperaturen liggen dan tussen de 30 °C en 35 °C.

De stad Istanbul heeft 14,9 miljoen inwoners en De afstand tussen Nederland en Istanbul is 2213 Km. De reistijd met het vliegtuig is ongeveer 3u 45m vliegen.