Vliegtickets naar Praag

De hoofdstad van Tsjechië wordt ook wel gezien als één van de mooiste steden binnen Europa. De stad heeft een opmars gemaakt en staat niet voor niets in de top 6 van meest bezochte steden. De bijnaam; De Gouden stad wordt dan ook door de toeristen bevestigd wanneer ze er eenmaal geweest zijn. Het historische centrum staat bol van historische bouwwerken en biedt genoeg bekijks voor een meerdaagse stedentrip. Vanuit Nederland kan je vanaf een aantal luchthavens zoals; Amsterdam, Eindhoven en Maastricht vliegen naar Praag. Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die deze vlucht verzorgen. Je kunt kiezen uit de grote maatschappijen zoals; KLM en Lufthansa. Maar ook de welbekende low-cost maatschappijen als; Transavia, Ryanair en Easyjet behoren tot de mogelijkheden.


Eenmaal in het vliegtuig naar Praag, zal je arriveer op de grootste luchthaven van Tsjechië:
Luchthaven Praag-Ruzyne (PRG) – afstand tot het centrum: 17 km

Praag

Wat te doen in Praag?

Karelsbrug / Karlův most

Wanneer je een bezoekje brengt aan deze prachtige stad kan je er niet om heen. De Karelsbrug heeft een prominente aanwezigheid in de stad. De brug is versierd met beelden van heiligen en heeft religieuze taferelen. Deze versiering was ooit bedoeld om terug te laten keren naar de kerk. Het verhaal gaat ten ronde dat wanneer je een wens doet, halverwege de brug, bij het koperen kruis, dat deze in vervulling zal gaan. In de avonduren zal de brug in zijn geheel verlicht zijn wat een prachtig en sfeervol beeld geeft.

Het Oude Stadsplein / Staroměstskě námĕstí

Je kunt het zien als het hart van de stad. Dit enorme plein straalt een en al geschiedenis uit en is maar liefst 9.000m2 groot. Aan dit plein vind je een groot aantal historische bouwwerken waaronder verschillende paleizen en het stadshuis van Praag. Wanneer je dit plein bezoekt zal het je opvallen dat vooral de klokkentoren veel bekijks trekt. Kortom; wanneer je de stad bezoekt moet je op dit plein zijn geweest.

De Praagse Burcht / Pražský hrad

De in de 9e eeuw gebouwde burgt; Pražský hrad is het grootste burcht te wereld en beslaat een gebied van maar liefst 75.000m2. Het burgt is gebouwd op de heuvels en ligt in de burchtwijk Hradĉany. De omgeving straalt historie uit, en wanneer je hier loopt heb je het gevoel dat jij je even in de 9e eeuw waant. Je vindt hier vooral vele binnenpleinen, paleizen en kerken. Tevens vind je hier de enorme Sint Vituskathedraal. Een tip is om deze bezienswaardigheid na zonsondergang te bewonderen. Door de sfeervolle verlichting is het net een sprookje.

Klimaat en Ligging

De stad Praag heeft een gematigd landklimaat met enige kenmerken van een zeeklimaat. Dit houdt in dat de winters fris kunnen zijn zonder dat het echt koud is. Daarin tegen zijn de zomers aangenaam warm zonder zinderende hitte. Qua neerslag valt er in Praag gemiddeld gezien, ongeveer 500mm op jaarbasis. Dat is minder dan in Parijs waar gemiddeld 600 mm valt. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden (juni-augustus) ligt rond de 23graden. In de winter liggen de gemiddelden net boven het vriespunt.

Praag is, binnen de landsgrenzen van Tsjechië, centraal gelegen. De stad is op meerdere manieren te bereiken. De voornaamste mogelijkheid is per vliegtuig. De vlucht vanuit Amsterdam naar de hoofdstad van Tsjechië duur ongeveer 1 uur en 14 minuten.