Vliegtickets naar Sevilla

Wanneer je een vlucht wilt boeken naar Sevilla, zijn er een aantal luchthavens in de Benelux waar je terecht kunt. De aanbieders vanaf Schiphol zijn o.a. Britsh Airways, Vueling en Ryan Air

Heb je weinig behoefte in alle drukte van Schiphol dan zijn er gelukkig ook andere luchthavens die deze vluchten aanbieden zoals: Eindhoven Airport of het vliegveld van Keulen

Sevilla beschikt over één luchthaven: Luchthaven Sevilla-San Pablo - SVQ. De afstand van de luchthaven naar het centrum van Sevilla is ongeveer 11km.

Sevilla

Wat te doen in Sevilla?

Alcázar van Sevilla

Dit is het koninklijk paleis van Sevilla welke nog steeds, deels, wordt bewoond door de koninklijke familie. Het andere deel is voor het publiek geopend. Geniet van de de indrukwekkende binnenplaats en de daarbij behorende tuinen welke regelmatig het toneel zijn voor verschillende exposities.

Giralda

Deze naam is gegeven aan de klokkentoren en is daarbij het symbool voor de stad. De Giralda is gelegen nabij de Maria de la Sede kathedraal en het groene plein, ‘patio de los Naranjos’. In de avonduren is deze toren goed te zijn doordat het verlicht is. Via een stijl pad is het mogelijk om boven in de toren van een adembenemend uitzicht over Sevilla te genieten.

Verschillende parken

De uiterst groene stad heeft een aantal prachtige parken, waaronder het Nationaal Park Donana en het Parque de Maria Luisa. Dezem parken zijn zeker de moeite waard om na een drukke dag in de stad te bezoeken. Geniet hierbij van de natuur, de sprookjesachtige setting en oude bruggen over de waterpartijen.

Klimaat en Ligging

Sevilla heeft een mediterraans klimaat met zeer hete zomers. Het is geen uitzondering dat de temperatuur boven de 40 graden Celsius uitstijgt. De winters zijn daarbij ook over het algemeen erg mild. In de heetste maanden van het jaar, juni t/m september, zijn de straten op de heetst van de dag vrijwel leeg. De lokale bevolking geniet van van de siësta terwijl de toeristen verkoeling zoeken op het strand of bij het zwembad. In de maanden september en oktober zijn er met enige regelmaat heftige regen- en onweersbuien. Echter zijn deze vaak kort en krachtig, maar je weet wat men zegt; "na regen komt zonneschijn".


Sevilla is gelegen in het zuid-westen van Spanje en is op meerdere manieren te bereiken. Je kunt er voor kiezen om met de auto te gaan, dit houdt wel in dat je lang onderweg bent. Met het vliegtuig duurt de vlucht ongeveer 2 uur en 38 minuten.