Vliegtickets naar Madrid

De hoofdstad van Spanje en daarbij ook een prachtige en imposante metropool. Het is een stad van wereldformaat en met ruim 6 miljoen inwoners ook één van de grootste steden van Europa. Madrid staat bekend om haar vele kerken, paleizen en gezellige pleinen. Voor wie grote en drukke steden liever vermeid is Madrid een prima bestemming. Ondanks de miljoenen inwoners komt is het redelijk relaxed vertoeven. Veel plekken in Madrid zijn juist erg sfeervol en gezellig waardoor je het idee hebt dat je in een middelgrote stad loopt. Door de goedkope vluchten is Madrid uitermate geschikt voor een stedentripje. Er zijn een aantal luchthavens in Europa, o.a. Nederland, België en Duitsland met verschillende luchtvaartmaatschappijen die deze vlucht voor jou verzorgen. Vlieg o.a met: Iberia of Ryanair, British Airways of TAP Air Portugal

Wanneer je een vlucht boekt naar Madrid zal je arriveren op de luchthaven:
Madrid-Barajas (MAD) – afstand tot het centrum is ca. 12 km

Madrid

Wat te doen in Madrid?

Het Koninklijk Paleis

Het Koninklijke paleis moet je eigenlijk wel bezocht en/of bewonderd hebben wanneer je een bezoekje brengt aan Madrid. Dit enorme paleis is het werkpaleis van de koning van Spanje en de omvang is adembenemend. Het telt maar liefst 3418 kamers en is na het paleis van Versailles het grootste paleis van Europa. Wanneer je het paleis van binnen wilt bewonderen kan je er gerust een aantal uren voor uit trekken. Daarnaast is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan het wapenmuseum dat zich op het terrein, maar in een apart gebouw, bevindt.

Retiropark

Wanneer je Madrid bezoekt is er zoveel te zien dat er ook tijd moet zijn om te ontspannen. Dat is zeker mogelijk in het Retiropark. Dit grote stadspark, ook wel ‘Parque del Buen Retiro’ genoemd, heeft in de weekenden veel vertier voor jong en oud. Ook veel Madrilenen vinden het hier heerlijk vertoeven. Huur bijvoorbeeld een bootje en aanschouw de stad vanaf het water. Ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslagen in Madrid zijn er in dit park 130 bomen gepland.

Santiago Bernabeu Stadion

Het stadion van de voetbalclub Real Madrid. Een bezoekje aan dit immense stadion mag niet ontbreken wanneer er liefde voor voetbal is. Op de grasmat van het Bernabeu stadion hebben alle toppers wel gestaan waaronder; Christiano Ronaldo, Zinadine Zidane maar ook Nederlandse iconen zoals Ruud van Nistelrooy, Arjen Robben en Wesley Sneijder. Laat je begeleiden door een gids tijdens de stadiontour. Uiteraard is een bezoekje aan het Real Madrid museum ook een aanrader.

Een tip van ons; je kunt het beste je toegangskaartjes vooraf online bestellen, dit scheelt een tijd wachten in de vaak lange rijen voor de kassa’s.

Klimaat en Ligging

De Spaanse hoofdstad heeft een landklimaat welke ook invloeden heeft van een Mediterraans klimaat. Dit wil zeggen dat de temperaturen in de zomer erg warm kunnen zijn met uitschieters naar de 40 graden Celsius. Dit is de reden van veel inwoners en tweede woning aan de Spaanse kust. Het voordeel wat Madrid heeft is dat het wat hoger gelegen is. Hierdoor koelen zomers de nachten af waardoor het weer aangenaam wordt. De winters kunnen daarin tegen erg koud zijn met zo nu en dan winterse neerslag. Gemiddeld gezien is de kans op nachtvorst klein.

Madrid is centraal gelegen in het land op de Spaanse Hoogvlakte. Je kunt deze wereldstad met verschillende vervoersmiddelen bereiken. Echter de snelste manier is te kiezen voor het luchtruim. Je vliegt vanaf Amsterdam Schiphol in ongeveer 2 uur en 9 minuten naar de Spaanse hoofdstad.