Vliegtickets naar Lanzarote

Lanzarote is een eiland dat deel uitmaakt van de Canarische Eilanden ten westen van de Marokkaanse kust. Op het eiland is het gedurende het hele jaar goed vertoeven, dit dankzij het milde klimaat. Het eiland is redelijk toeristisch en dan met name in de bekende badplaatsen Puerto del Carmen, Costa Teguise en Playa Blanca. Het eiland heeft meer te bieden dan alleen de standen en de zon. De vulkanische invloeden zie je op het gehele eiland terug en grote delen zijn bedekt onder een zwarte laag lava. Er zijn vele excursies te maken, echter heeft het overgrote deel is gebaseerd op het landschap en de natuurverschijnselen. Door de goede infrastructuur zijn meerdere bezienswaardigheden op één dag te plannen. Vanaf een aantal luchthavens in Europa, o.a. Nederland, België en Duitsland met verschillende luchtvaartmaatschappijen die deze vlucht voor jou verzorgen. Vlieg o.a met: KLM, Iberia, Transavia of Ryanair.

Wanneer je een vlucht boekt naar Lanzarote zal je arriveren op de luchthaven:
Gran Canaria Airport (LPA) - Afstand tot de hoofdstad Las Palmas is ca. 19 km.

Lanzarote

Wat te doen op Lanzarote?

Nationaal Park Timanfaya

Dit nationaal park is echt een aanrader. Het Parque Nacional de Timanfaya bestaat grotendeels uit een zeer indrukwekkend lavagebied. Het bijna science fiction achtige landschap adembenemend en kan worden ervaren op meerdere manieren. De meeste bezoekers kiezen er voor om met een bustour de smalle en sprookjesachtige weggetjes te bewonderen. Eenmaal aangekomen op het startpunt bij het bezoekerscentrum, ervaar je nog steeds de vulkanische activiteit. In het bijbehorende restaurant wordt nog steeds op warmte vanuit de vulkaan gekookt en zijn er op het terrein demonstraties met betrekking tot de vulkaanactiviteit. Zeker de moeite waard om deze bezienswaardigheid te bezoeken.

Cueva de los Verdes

Dit grottenstelsel heeft een aantal prachtige vulkanische grotten en is alleen toegankelijk met een gids. De naam ‘Verdes’ staat niet voor een kleur (wordt door velen wel zo geïnterpreteerd) maar voor de familie die lange tijd eigenaar zijn geweest van het stelsel. Aan het eind van de rondleiding staat er iets spectaculairs te gebeuren. Wat dit is, gaan wij niet verklappen dit moet je zelf gezien hebben omdat anders het verrassingselement verdwijnt. Ook vind je in deze grotten een speciale concertruimte met een heel bijzondere akoestiek.

Teguise

Dit dorpje is in het binnenland legen en moet niet verward worden met de bijna gelijknamige badplaats Costa Teguise. Het dorp heet een prachtige en sfeervolle Andalusische stijl. Elke zondag vind je hier een drukbezochte markt met allerlei streekproducten. Helaas nemen de kraampjes met namaak merkgoederen wel toe. Echter neemt het niet weg dat het zeker de moeite waard is om het te bezoeken wanneer je in de buurt bent.

Klimaat en Ligging 

Het klimaat van Lanzarote wordt gekenmerkt door de noordoostpassaat en de Canarische Stroom hierdoor voelt het zelden tot niet té heet aan. Hierdoor zijn de temperaturen aan de kust het hele jaar redelijk constant en bereikt het snel de 20 graden. Niet voor niets in het een bestemming voor de overwinteraar. Gedurende het jaar valt er een fractie van de neerslag dat wij te verduren krijgen in Nederland, als er dan toch neerslag valt is het hoofdzakelijk in de maanden oktober tot mei. In de wintermaanden is het aangenaam warm met temperaturen rond de 20 graden. In de zomermaanden kan het goed warm worden met temperaturen tot wel 40 graden. Tijdens deze periode kan er hardnekkige bewolking voorkomen en dan vooral in het binnenland.

Lanzarote is gelegen ten westen van Marokko en behoort tot de Canarische eilandengroep. Het voornaamste vervoersmiddel is het vliegtuig. Vanaf Amsterdam Schiphol is Lanzarote in ca. 4 uur en 15 minuten te bereiken.