Vliegtickets naar Ibiza

Dit jetset eiland behoort tot de eilandengroep Balearen en is gelegen ten oosten van het vaste land van Spanje. Het eiland staat internationaal bekend om haar bruisende uitgaansleven, de welness cultuur en in de zomer kan je genieten van vele bekende DJ’s die hier een optreden verzorgen. Bij Ibiza wordt er direct gedacht aan een zeer kostbare vakantie maar er zijn ook genoeg minder exclusieve barretjes en restaurants. Over het algemeen liggen de prijzen op dit eiland hoger dan bij soortgelijk bestemmingen op het vaste land van Spanje. Dit neemt niet weg dat er dagelijks duizenden toeristen het eiland bezoeken. Dit geeft wel aan dat het echt de moeite waard is om hier jouw vakantie door te brengen. Er zijn een aantal luchthavens in Europa, o.a. Nederland, Duitsland en België met verschillende luchtvaartmaatschappijen die deze vlucht voor jou verzorgen. Vlieg o.a met: RyanairTransavia, Vueling of Spanair.

Wanneer je een vlucht boekt naar Ibiza zal je arriveren op de luchthaven:
Ibiza Airport (IBZ) - afstand centrum: 7 km

Ibiza

Wat te doen in Ibiza?

Ibiza Stad

Dé stad van het eiland is de gelijknamige stad; Ibiza Stad. Onder de inwoners wordt het ook wel ‘Eivissa’ genoemd. Deze stad staat met stip op nummer 1 en is daarbij de grootste trekpleister van het eiland en daarbij ook Dalt Vila met de haven ‘La Marina’ op loopafstand. In dit deel veel je vele leuke straatjes en boetiekjes. Wanneer je een wandeling maakt door dit deel van de stad val je van de ene in de andere magische verbeelding. Wanneer je op zoek bent naar een bruisender deel raden wij jou de wijk Sa Penya, bij Carrer de la Verge aan. Hier vind je vooral in de avond een gezellige drukte door de vele clubs die hier te vinden zijn. Daarnaast heb je nog een nieuwer gedeelte van de stad, genaamd Vara de Rey Boulevard. Wederom vind je hier vele sfeervolle restaurants, bars en clubs. Kortom: Aan gezelligheid geen gebrek.

Uitgaansleven

Het is je vast niet ontgaan. Op Ibiza staat het feesten in de zomer centraal. Naast de bekende termen; zon, zee en stand is Ibiza vooral in de late uurtjes een walhalla voor de feestganger. De vele luxe en wereldberoemde clubs zoals Pacha, Privilege, Eden, Amnesia, DC10 en Space zijn hier gevestigd. Niet voor niets trekken jaarlijks vele beroemdheden van over de hele wereld naar Ibiza om te genieten van de spectaculaire optreden van ’s werelds beste Dj’s. Zelfs de Dj’s van eigen bodem zijn hier met enige regelmaat te vinden.

Platja d’en Bossa

Wanneer je van plan bent om je kinderen mee te nemen is het uitgaansleven wellicht minder geschikt. Ook voor familievakanties is Ibiza uitermate geschikt. Het stand van Platja d’en Bossa is hierbij een goed voorbeeld. Doordat dit strand een zandbodem heeft en waarbij het stand gelijdelijk over gaat in de zeer is het voor kinderen zeer geschikt. Ook vind je hier veel surfers die voor een spectacel zorgen. Anders dan in de drukker gelegen locaties is de muziek hier in mindere mate aanwezig, ook is het strand minder druk dan andere standen op het eiland. Wil je een romantische strandwandeling maken? Daar leent het strand zich ook goed voor en loop dan richting de uitkijktoren voor een prachtig uitzicht.

Klimaat en Ligging

Ibiza heeft een mediterraan klimaat. Dit wordt gekenmerkt door haar warme zomers en zachte winters. Het vriest op Ibiza zelden tot nooit. In de wintermaanden liggen gemiddelde dagtemperaturen rond de 15 graden en ’s nachts rond de 8 graden. In de zomermaanden lopen de temepraturen op tot rond de 30 graden met ca. 20 graden in de nacht. De neerslag kans in de zomers is erg klein wat resulteert in een relatief droog eiland. Uiteraard kan er in de zomer af en toe eens een pittige onweersbui voorkomen maar deze trekt ook gauw weer weg. Door de vele zonuren dat zomers wordt gehaald is het niet voor niets één van de meerst populaire vakantiebestemming in Spanje van dit moment.

Het eiland is ten oosten gelegen van het vaste land van Spanje en behoort tot de eilandengroep Balearen. De meest snelle manier om Ibiza te bereiken is via het luchtruim. In de zomermaanden zijn er tientallen vluchten die Ibiza als bestemming hebben. Vanaf Amsterdam Schiphol is Ibiza in ca. 2 uur en 15 minuten te bereiken.