Vliegtickets naar Gran Canaria

Gran Canaria is één van de meest geliefde vliegbestemmingen onder de Nederlanders. Niet heel vreemd aangezien je bijna het hele jaar kunt genieten van een welverdiende strandvakantie. Het eiland heeft een vulkanische oorsprong en dat zie je duidelijk terug wanneer je het binnenland in trekt. Over het algemeen zijn de wegen op Gran Canaria goed te noemen. De snelweg, CG1, kan het beste als leidraad genomen worden. Deze loopt van Las Palmas tot aan Playa de Mogán met haar prachtige haven. Boek vandaag nog jouw zonvakantie. Boek vandaag nog een vliegticket. Er zijn een aantal luchthavens in o.a. Nederland, België en Duitsland met verschillende luchtvaartmaatschappijen die deze vlucht voor jou verzorgen. Vlieg o.a met: Air France, KLM of Vueling.

Wanneer je een vlucht boekt naar Gran Canaria zal je arriveren op de luchthaven:
Gran Canaria Airport (LPA) - Afstand tot de hoofdstad Las Palmas is ca. 19 km.

Gran Canaria

Wat te doen op Gran Canaria?

La Vegueta

Dit is een oude wijk gelegen in de hoofdstad van Gran Canaria, Las Palmas. Je vindt hier de mooiste bouwwerken en pleinen. Neem bijvoorbeeld het plein voor de bekende kathedraal, Plaza de Santa Ana. Het prachtige bouwwerk heeft vele bronzen beelden van verschillende honden die mooie foto’s kunnen opleveren. Daarnaast staat het huis van Columbus ook wel, Casa de Colón genoemd, in dezelfde wijk. Hedendaags is er een museum in gevestigd en behoort het tot één van de mooiste musea van Gran Canaria.

Roque Nublo

Deze rots is hét symbool van het eiland en licht diep in het binnenland van Gran Canaria. Je kunt de Roque Nublo zelf beklimmen, na een wandeling van een ca. 30 minuten sta je oog in oog met deze basaltrots. Eenmaal beklommen sta je op een hoogte van ca. 1800m boven zeeniveau en heb je prachtig uitzicht over het eiland. Bij helder weer kan je met een beetje geluk zelfs het buureiland Tenerife zien liggen. Tip: Draag goed schoeisel want op slippers is de top zeer lastig te bereiken!

Dunas de Maspalomas

Een unieke belevenis. De duinen van Maspalomas liggen praktisch aan de bekende badplaatsen Maloneras, Maspalomas en toeristische Playa del Inglés. Binnen deze zone vindt je de deels begroeide zandduinen van het eiland. Deze duinen maken deel uit van het beschermde natuurgebied en vloeit over aan de westelijke kant in het stand van Maspalomas en aan de oostelijke zijde in het strand van Playa del Inglés. Voor de mooiste beelden en belevenis is het aan te raden om een uur voor zonsondergang hier een bezoekje te brengen. Je wordt beloont met een prachtig lichtspel over de glooiende duinen.

Klimaat en Ligging

Het klimaat van Gran Canaria wordt gekenmerkt door de noordoostpassaat en de Canarische Stroom. Hierdoor zijn de temperaturen aan de kust het hele jaar redelijk constant. Niet voor niets in het een bestemming voor de overwinteraar. Gedurende het jaar valt er een fractie van de neerslag dat wij te verduren krijgen in Nederland. In de wintermaanden is het aangenaam warm met temperaturen rond de 20 graden. In de zomermaanden kan het goed warm worden met temperaturen tot wel 40 graden. Dit wordt veroorzaakt voor de hitte die wordt aangevoerd vanuit de Sahara. In het binnenland op hoger gelegen delen kan de temperatuur behoorlijk dalen. Houd hier dus rekening mee.

Gran Canaria is gelegen ten westen van Marokko en behoort tot de Canarische eilandengroep. Het voornaamste vervoersmiddel is het vliegtuig. Vanaf Amsterdam Schiphol is Gran Canaria in ca. 4 uur en 15 minuten te bereiken.