Vliegtickets naar Barcelona

Barcelona is de tweede stad van Spanje en biedt een groot scala aan activiteiten en bezienswaardigheden voor jou als toerist. Door de grote vraag naar vliegtickets naar Barcelone zijn deze vaak scherp geprijsd. Vliegen naar de prachtige stad doe je zoals jij het wilt. De scherpe prijzen komen onder meer tot stand door het aanbod luchtvaartmaatschappijen die deze vlucht aanbieden zoals o.a. KLM, Vueling, Transavia en Iberia. Dagelijks vertrekken er vluchten van de meeste luchthavens in Nederland, België en Duitsland o.a. van Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel en Dusselfdorf. Kortom de keuze is reuze.


Wanneer je naar Barcelona vliegt, land je meestal op de volgende internationale luchthaven:
El Prat (BCN) - afstand tot het centrum: 12 km


Daarnaast zijn er ook nog twee andere luchthavens in de omgeving van Barcelona:
Girona-Costa Brava (GRO) – afstand tot centrum: 92 km
Reus Salou (REU) – afstand tot het centrum: 110 km

Barcelona

Wat te doen in Barcelona?

Sagrada Família

Wellicht de grootste trekpleister van de stad. Daarbij is deze imposante kerk ook niet te missen, het is een gigantisch bouwwerk. De ontwerper van deze kerk in Antoni Gaudí en er wordt sinds 1882 tot aan de dag vandaag staat de kerk in de stijgers. Er wordt nog continu aan gewerkt. De verwachte oplevering zal in 2026 zijn. Omdat de Sagrada Família een verzoeningskerk is mag er alleen gebouwd worden met donaties die de kerk ontvangt. Dit zal waarschijnlijk de reden zijn waarom de kerk tot op de dag van vandaag nog niet is opgeleverd. Wil je deze kerk bezoek dan hebben wij een tip voor jou; koop de kaartjes vooral online. De wachtrijen kunnen we 100 meter lang zijn. Daar is de tijd te kostbaar voor. Barcelona heeft nog veel meer te bieden.

Park Güell

Wil je even uitrusten van een lange dag wandelen in Barcelona? Dan is het groene hart van de stad daar een perfecte plek voor. Door de kenmerkende lange slang, die door het park loopt, zijn er genoeg mogelijkheden om even te zitten. Ook dit park is gerealiseerd door Antoni Gaudí in opdracht van Eusebi Güell, vandaar de naam. Als je bent uitgerust is er een mogelijkheid om te genieten van een adembenemend uitzicht over de stad vanaf een groot balkon.

Camp Nou

Wie kent de voetbalclub niet?! Dit is het stadion van FC Barcelona en wordt ook wel gezien als de allerhoogste trede op het gebied van voetbal. In dit stadion worden de meest geweldige wedstrijden gespeeld helemaal op het moment van de derbi tegen Real Madrid. Er is de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen door dit stadion. Je komt dan op plaatsten waar je anders niet snel komt. Bekijk van dichtbij de catacombe en spelerstunnel waar veel voetbalhelden ooit en nu nog steeds doorheen lopen. Wanneer de rondleiding tot een einde is gekomen heb je ook nog het bijbehorende museum en de fanshop voor het kopen van merchandise van de club of jouw favoriete voetbalheld. Ook hier willen we jouw tippen op het kopen van de toegangstickets; wanneer je niet lang in de rij wilt staan kan je het beste de kaartjes vooraf online bestellen.

Klimaat en Ligging

Barcelona kent een mediterraans klimaat wat inhoud dat de winters zacht zijn en de zomers zwoel. Zomers is de kans op warme en klamme nachten erg groot. De temperatuur kan dan makkelijk de 20 graden en daar boven uit komen. De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt rond de 30 graden. Veel regen kent Barcelona niet, maar als het regent komt het met bakken uit de lucht. Regenbuien kunnen kort en hevig zijn. In de winter is er in Barcelona zelfs kan op sneeuwval.


De stad is gelegen in het noordoosten van Spanje aan de Middellandse zee, daarbij vindt je ook nog een heerlijk stadsstrand. Met 4.5kilometer aan zandstrand is deze stad een unieke plek om heerlijk te vertoeven. De totale vliegtijd vanaf Amsterdam naar vliegveld bedraagt ongeveer: 1 uur en 50 minuten.