Vliegtickets naar Sint Petersburg

Sint Petersburg heette voorheen Leningrad en ligt in het uiterste westen van Rusland. Dit deel valt onder Europa. In deze stad vindt je onder andere 18e en 19e -eeuwse architectuur en voel je de enorm rijke historie wanneer je door de stad loopt. De stad wordt ook wel het “Venetië van het noorden” genoemd, deze naam dankt de stad aan zijn prachtige grachtenstelsel. In Sint Petersburg zijn ontzettend veel musea te vinden, rond de 120. Maar de bekendste en het grootste is toch wel het Hermitage, met ongeveer 3 miljoen stukken en is daarbij zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

Wil je een bezoek brengen aan deze indrukwekkende stad vol met cultuurschatten en paleizen? Boek dan snel een vliegticket. Er zijn een aantal luchthavens in o.a. Nederland, België en Duitsland met verschillende luchtvaartmaatschappijen die deze vlucht voor jou verzorgen. Vlieg o.a met: Lufthansa, Swiss of Aeroflot

Wanneer je een vlucht boekt naar Sint Petersburg zal je arriveren op de luchthaven:
Aeroport Poelkovo (LED) - Afstand centrum: ca. 20 km

Sint Petersburg

Wat te doen in Sint Petersburg?

Hermitage Museum

Dit wereldbekend museum is gevestigd in het voormalig winterpaleis van de Russische tsaren welke sinds 1852 dienst doet als museum. Dit enorme en imposante bouwwerk trekt jaarlijks veel bezoekers. Niet alleen het gebouw is indrukwekkend, maar ook wat het te bieden heeft. Naast de ontzettend uitgebreide kunstcollectie, stelt het Hermitage ook archeologische vondsten tentoon die variëren van tussen de 8e en 19e eeuw. Je vindt dit prachtige museum aan de ‘Palace Square’. Zeker de moeite waard om gezien te hebben wanneer je een bezoek brengt aan Sint Petersburg.

Palace Square

Het iconische plein, Palace Square, is wereldberoemd om haar immense paleis, het winterpaleis van de Russische tsaren. Even een leuk feitje; het gebouw telt maar liefst ruim 1500 kamers, 1786 deuren en 1945 ramen. Tegenwoordig dient dit paleis als het “Hermitage museum”. In de midden van dit overweldigende plein staat de rode granieten Alexander Kolom. Deze is geplaatst nadat Rusland de oorlog heeft gewonnen van Frankrijk onder leiding van Napoleon. Veel bekende grootheden hebben hier in het verleden concerten gegeven, waaronder; Paul McCartney, Madonna en The Rolling Stones.

Sint Isaac’s Kathedraal

De meest bezochte toeristische attractie van Sint Petersburg is de indrukwekkende Russische-orthodoxe kathedraal, de Sint Isaac’s Kathedraal. De immense kathedraal heeft een prachtige gouden koepel en is al van ver te zien. Daarnaast zijn er rondom de kathedraal 12 beelden van engelen te zien die ontworpen zijn door Josef Hermann. De bouw van deze gigantische kathedraal heeft maar liefst 40 jaar geduurd. Kortom dit moet je gezien hebben.

Klimaat en Ligging

Sint Petersburg heeft een vochtig landklimaat met koele zomers en voor Russische begrippen een vrij zachte winter, uiteraard is er in de wintermaanden zeker kans op winterse neerslag. Door de ligging aan de Finse golf wordt de temperatuur in de zomermaanden enigszins gedrukt. De lucht erg vochtig, met een gemiddeld jaarlijkse luchtvochtigheid van 78% is het soms benauwd te noemen. Gemiddeld zijn er 160 bewolkte dagen per jaar, uitermate geschikt voor een prachtige steden trip. De beste maanden om Sint Petersburg te bezoeken is in de zomermaanden juni t/m augustus.

Sint Petersburg is gelegen in het noordwesten van het Europese deel van Rusland. De stad ligt aan de monding van de rivier de Neva aan de Finse golf. Het is mogelijk op Sint Petersburg met de auto te bereiken, al is dit wel een hele trip, en ruim 2300km. De gemakkelijkste en meest snelle optie is te vliegen. De vlucht vanuit Amsterdam duurt ongeveer 2 uur en 26 minuten.