Vliegtickets naar Moskou

Moskou, de stad van de uitersten. Deze stad is veruit de grootste stad van het land en ligt is het Europese deel van Rusland. Deze overweldigende metropool is jarenlang het centrum geweest van het Oostblok. Je vindt in de stad vele luxe straten maar daarom heen jammer genoeg ook veel armoede. In het centrum vindt je veel leuke en hippe bars, cafés en restaurants in elke prijsklasse. Geniet onder het genot van een heerlijk drankje van het bruisende nachtleven in de vele nachtclubs die Moskou rijk is. Moskou staat ook bekend om haar Rode plein, het Kremlin en het hoogste bouwwerk van Europa, het Trioemf-Palas. Boek vandaag nog een vliegticket. Er zijn een aantal luchthavens in o.a. Nederland, België en Duitsland met verschillende luchtvaartmaatschappijen die deze vlucht voor jou verzorgen. Vlieg o.a met: KLM, Vlueling, Donavia of Germanwings.

Wanneer je een vlucht boekt naar Moskou zal je arriveren op een van onderstaande luchthavens:

Vnukovo (VKO) – De afstand tot het centrum is ca. 28 km
Sheremetyevo (SVO) – De afstand tot het centrum is ca. 29 km
Domodedovo (DME) – De afstand tot het centrum is ca. 35 km
Bykovo (BKA) – De afstand tot het centrum is ca. 35 km

Moskou

Wat te doen in Moskou?

Het Rode Plein

Dit is hét plein van Moskou. Deze plek trekt jaarlijks vele miljoenen toeristen die op zoek zijn naar de betoverde gebouwen die aan dit plein staan. Het is werkelijk betoverend mooi. Het heeft veel weg van een sprookje. De tientallen torentjes zijn vaak decor van de fotograaf. Dit plein is ook beroemd om haar historische gebeurtenissen. In het noorden van het plein staat het Nationaal Historisch museum, in het oosten de Kazan Kathedraal in het zuiden de Pokrov Kathedraal en in het wensten het welbekende Kremlin. Kortom; genoeg te zien op dit imposante plein.

Kremlin

Zoals hierboven al genoemd is het een prachtige en reusachtige Kremlin een ware trekpleister. Dit is het kloppend hart en tevens het historisch centrum van de stad. De naar ‘Kremlin’ betekend ‘versterkte stadskern’. Naast de zetel van de Russische federatie vindt je hier ook een theater, museum verschillende kathedralen en een congresgebouw. Aan de zuidkant van de Kremlin stroomt de rivier de Moskva. Zeker een bezoekje waard!

Mausoleum van Lenin

Het Mausoleum van Lenin is gevestigd op het Rode Plein. Je vindt hier het gebalsemde lichaam van de eerste leider van Rusland, genaamd; Vladimir IIjitsj Lenin ofwel Vladimir IIjitsj Oeljanov. Wat opvalt op dit indrukwekkende plein is dat dit gebouw er enigszins sober uitziet qua vorm en kleurstelling in tegenstelling tot de andere imposante en kleurige gebouwen aan het Rode Plein. Dit neemt niet weg dat het één van de meest bezochte bezienswaardigheden is die de stad Moskou te bieden heeft.

Klimaat en Ligging

De stad Moskou kent een gemtigd landklimaat. Dit houdt in dat je warme zomers en koude winters kunt ervaren. In de wintermaanden; december tot en met februari zijn de straten en pleinen vaak bedekt onder een dikke sneeuwlaag. Schrik dan ook niet van temperaturen van rond de -10 graden. In de lente loopt het kwik op naar aangename temperaturen. Vanaf mei komen de zomerse temperaturen om de hoek en die regelmatig de tropische waarden halen van 40 graden.

De hoofdstad van Rusland is gelegen in het Europese deel. Moskou is met verschillende vervoersmiddelen te bereiken. Voor de echter avonturier met de auto of de trein. Wil je snel op jouw plaats van bestemming zijn? Pak dan het vliegtuig. De vliegduur vanuit Amsterdam bedraagt ongeveer 2 uur en 54 minuten. Dit is afhankelijk op welk vliegveld je landt.