Vliegtickets naar Lissabon

Een vlucht boeken naar Lissabon is een goede keuze. De Portugese hoofdstad heeft een modern karakter wat zich kenmerkt door een bruisend nachtleven met veel leuke clubs en restaurants. Daarnaast is er voor de cultuurliefhebbers ontzettend veel te bewonderen. Er zijn veel tentoonstellingen en indrukwekkende musea te bezoeken. Vliegen naar de Portugese hoofdstad is mogelijk vanaf o.a. Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Deze luchthavens hebben verschillende luchtvaartmaatschappijen die deze vlucht aanbieden. Je hebt de keuze uit o.a; Transavia, Vueling en KLM.


Wanneer je de keuze hebt gemaakt om naar Lissabon te vliegen, vlieg je naar de enige luchthaven:
Lissabon Portela Airport (LIS) – afstand tot het centrum: 7 km

Lissabon

Wat te doen in Lissabon?

Mosteiro dos Jerónimos

Lissabon kent een imposant klooster, het Mosteiro dos Jerónimos. Dit enorme klooster ligt aan een even imposant plein; Praça do Imperio met een prachtige fontein in het midden. In dit bouwwerk liggen een aantal graven van o.a. de ontdekkingsreiziger; Vasco de Gama en enkele leden van de Koninklijke familie. Het formaat van dit klooster is werkelijk zeer indrukwekkend. Aan de binnenzijde is het klooster gedecoreerd met Manuelijnse motieven, waarin je Europese en Moorse motieven terugvindt. Kortom zeker de moeite waard om deze bezienswaardigheid te bewonderen.

Rua Augusta

Deze straat staat bekend om zijn levendigheid in de stad. Het wordt gekenmerkt door de Rua Augusta Arch. Dit historische bouwwerk heeft een triomfboog en is gebouwd ter herdenking aan de heftige aardbeving in 1755. De Rua Augusta wordt gekenmerkt door vele gezellige eet- en drinkgelegenheden met gezellige en knusse terrasjes. Het winkelgebied kenmerkt zich door chique winkels en indrukwekkende trottoirs welke zijn ingelegd met mozaïek.

Castelo de São Jorge

Wil de de stad vanaf een hoger punt bekijken, dan biedt het de mogelijkheid op de hoogste heuvel in het centrum van Lissabon. Op deze heuvel is het kasteel; Castelo de São Jorge, gebouwd. Door de tuinen van dit indrukwekkende kasteel lopen wilde eenden en ganzen. Erg leuk om te zien. Deze plek is ook in trek onder de lokale bevolking. Op het heetst van de dag vertoeven ze in de schaduw onder de bomen.

Klimaat en Ligging

Lissabon kent een maritiem klimaat dat een kleine invloed heeft van een mediterraan klimaat, hierdoor kennen ze hier weinig tot geen extremen. In de winter zal de temperatuur zelden onder de 0 graden komen en in de zomer zelden boven de 35 graden. Doordat Lissabon niet ver van de Atlantische Oceaan gelegen is de gemiddelde temperatuur in de zomer enkele graden lager dan landinwaarts. De gevoelstemperatuur in de wintermaanden kunnen gezien de neerslag en wind lager liggen dan de werkelijke temperatuur.


De Portugese hoofdstad is gelegen aan de mond van de rivier de Taag nabij de Atlantische Oceaan in het westen van het land. Vanaf Amsterdam bedraagt de vliegtijd ongeveer 2 uur en 37 minuten.