Vliegtickets naar Wenen

Wenen, de romantische hoofdstad van Oostenrijk en een deelstaat op zichzelf. Deze stad trekt jaarlijks een enorm aantal toeristen die massaal genieten van de vele musea, opera en klassieke muziekuitvoeringen. Ook de vele prachtige bouwwerken trekken veel bekijks, zoals het Schloss Schönbrunn. Wanneer je Wenen bezoekt dan moet je de welbekende Sachertorte, Wiener Schitzel en de Apfelstudels zeker hebben geproefd. Boek dan snel een vliegticket. Er zijn een aantal luchthavens in o.a. Nederland, België en Duitsland met verschillende luchtvaartmaatschappijen die deze vlucht voor jou verzorgen. Vlieg o.a met: KLM of Transavia

Wanneer je een vlucht boekt naar Wenen zal je arriveren op de luchthaven:
Vienna International Airport (VIE) - Afstand tot het centrum is ca. 18 km

Je kunt er ook voor kiezen om een vlucht te boeken naar Bratislava. Vanaf deze stad kan je met een shuttlebus in ca. 60 minuten de stad Wenen bereiken.

Wenen

Wat te doen in Wenen?

Schloss Schonbrum
Bij een bezoek aan het bekendste paleis, Schloss Schonbrum, waan je je terug in de tijd van Princes Sisi en Prins Frans. Het paleis kent maar liefst 1441 kamers en heeft prachtige tuinen. Er is zelfs een dierentuin! Genoeg te zien voor een dag vertier. Minder bekend is het Schloss Belvedere, ontworpen met veel invloeden uit de barokarchitectuur. Het complex bestaat uit Obere Belvedère en het oudere Untere Belvedère beiden paleizen worden door de prachtige tuin met elkaar verbonden.

Het Wiener Prater
Een uitje waarbij er voor elk wat wils is? Grote kans dat iedereen zicht vermaakt in Het Prater, een attractiepark. de Het Prater staat bekend om zijn reuzenrad, gebouwd aan het eind van de 19e eeuw. Het is 65 meter hoog en geeft een prachtig uitzicht over de stad. Wil je nog hoger? Dat kan, in 2010 is er een enorme zweefmolen bij gebouwd van maar liefst 117 meter hoog. Naast allerlei attracties en speelhallen zijn er ook veel horecagelegenheden waar je een lekker hapje kan eten.

Stephansdom 
Herkenbaar voor de stad Wenen is de Stephansdom. Een kerk gebouwd in Gotische stijl met een toren van maar liefst 136 meter hoog. De toren is toegankelijk om te beklimmen, als je de uitdaging aandurft met 343 traptreden. Mocht je de uitdaging zijn aangegaan wordt je beloond met een schitterend uitzicht over de stad.

De Naschmarkt
De Naschmarkt is een verassende markt met 120 kramen waar je een culinaire wereldreis kan maken. Van Typisch Weens tot Oosterse specialitetein, je vind er allerlei kruiden en specerijen die je meenemen in een rondje om de wereld. Ook kun je er heerlijk struinen over de antiekmarkten waarbij zelfs goederen uit omliggende landen worden aangeboden.

Klimaat en Ligging

Wenen heeft een officieel gezien een gematigd landklimaat. Echter is het wel minder extreem dan je mag verwachten van een landklimaat. Er wordt ook wel gesproken over een gematigd zeeklimaat, ondanks de afwezigheid van de directe invloed van zee. In tegenstelling tot de hoger gelegen gebieden in Oostenrijk heeft Wenen in de wintermaanden een kleinere kans op sneeuwval. De winters zijn namelijk warmer en grijzer. Uiteraard kan het in de wintermaanden flink sneeuwen. Het voorjaar is onvoorspelbaar en vanaf maart is vorst overdag vrijwel uitgesloten. De beste reisperiode om Wenen te bezoek is in de maanden mei en juni. Het kwik komt dan gemiddeld uit op een graad of 20. De warmste maanden zijn juli en augustus. In deze maanden liggen de temeraturen rond de 25 graden met uitschieters naar de 30 graden. In de periode van november tot en met februari is het mogelijk dat je in Wenen nauwelijks de zon ziet omdat de stad dan onder een dik wolkendeken ligt.

De hoofdstad ligt in het noordoosten van Oostenrijk en de rivier de Donau.  De meest gekozen optie om naar Wenen te gaan is per auto echter is het vele malen sneller om het vliegtuig te pakken. Wenen is uitstekend per vliegtuig te bereiken. De vlucht vanuit Amsterdam duur ongeveer 1 uur en 32 minuten.