Vliegtickets naar Skopje

Skopje is de grootste stad van het land en tevens ook de hoofdstad. In vele opzichten is het ook de belangrijkste stad van Macedonië. Wat betreft de toeristische populariteit verliest het helaas van de zuidelijke gelegen stad Ohrid. Ondanks dat is wint Skopje wel ieder jaar aan populariteit als het gaat om indrukwekkende stedentrip. Er zijn genoeg bezienswaardigheden waar je een aantal dag zoet mee bent zoals het immense Macedonië plein vol met standbeelden en de Oriëntaalse bazaar. Veel van de bezienswaardigheden zijn gelegen in het oude gedeelte van de stad waar je ook veel knusse restaurantjes, cafés en theehuizen vindt. Er zijn een aantal luchthavens in Europa, o.a. Nederland en België met verschillende luchtvaartmaatschappijen die deze vlucht voor jou verzorgen. Vlieg o.a. met: Air Serbia, Lufthansa, Austrian Airlines of Czech Airlines.

Wanneer je een vlucht boekt naar Skopje zal je arriveren op de luchthaven:
Skopje ‘Alexander the Great’ airport (SKP) – Afstand tot het centrum van Skopje ca. 22 km.

Skopje

Wat te doen in Skopje?

De Stenen brug

Dit is misschien wel het oudste en beroemdste bouwwerk van de stad. In de vijftiende eeuw is de oorspronkelijke brug gebouwd in opdracht van Sultan Mehmed II en verbind beide delen van de stad met elkaar. De brug is gebouwd in een Ottomaanse stijl wat erg typisch was voor die tijd. In de loop der jaren heeft de brug meerdere renovaties gehad waardoor het karakter enigszins verloren is gegaan. Na de laatste opknapbeurt is geprobeerd het oude karakter te herstellen en dat is goed gelukt. Het is een brug die door de eeuwen heen veel te verduren heeft gehad zoals natuurrampen en vele aanslagen is de periode van oorlog.

Macedonisch Museum

Dit inmiddels grote museum is ontstaan door het samenvoegen van meerdere kleine musea. Het museum is gelegen in de buurt van de oude markt in het stadsdeel Stara Carsia aan de oever van de Vardar en is te bereiken middels een eigen brug. Door het samenvoegen van musea is het een zeer indrukwekkende collectie te bewonderen. Je vindt hier onder andere vroegere collecties van het archeologisch-, het volkenkundig-, het natuurhistorisch- en het kunsthistorisch museum. Dus zeker de moeite waard wanneer je geïnteresseerd bent in de historie van Macedonië.

Oriëntaalse Bazaar

Zoals net al genoemd is de Oriëntaalse Bazaar echt de moeite waard om te bezoeken. Deze bazaar is lang het economisch hart van Skopje geweest door de groeiende invloed die deze stad op de Balkan had. Het is zelfs lang de belangrijkste bazaar geweest van de gehele Balkan. In de bazaar vindt de vele kebabzaken, theehuizen, musea en kustgalerijen. Tot op de dag van vandaag heeft de Oriëntaalse Bazaar een belangrijke rol in het dagelijkse leven van de inwoners van Skopje en ver daarbuiten.

Klimaat en Ligging

Skopje heeft net als de rest van het land een gematigd landklimaat. Dit houdt in dat de stad warme en droge zomers heeft. In de maanden juni t/m september is de kans op zeer warm weer aannemelijk. In deze periode valt en ook weinig tot geen neerslag. Door de relatief lage ligging van de stad heeft Skopje te maken met hogere gemiddelde temperaturen dan andere steden. In de wintermaanden daalt het kwik rond het vriespunt waardoor winterse neerslag geen uitzondering is.

Skopje is gelegen in het noorden van Macedonië en is de grootste stad van het land. De stad wordt gekenmerkt door de rivier Vardar welke de stad splitst. De stad Skopje is op meerdere manieren te bereiken maar de voornaamste reden is met het vliegtuig. De vlucht vanaf Amsterdam Schiphol duur ongeveer 2 uur en 27 minuten.