Vliegtickets naar Venetië

Besloten om naar Venetië te gaan, en tot de keuze gekomen om met het vliegtuig te gaan? Dan is er voor jou als reiziger voldoende keuze om uit te kiezen. Je kunt vanuit Nederland via verschillende vliegvelden vertrekken. Zo kun je er voor kiezen om te vertrekken vanaf Maastricht Airport, Eindhoven Airport of toch vanaf Schiphol.

Als reiziger heb je voldoende keuze uit verschillende Luchtvaartmaatschappijen. Zo kun je er voor kiezen om met KLM Cityhopper te vliegen of je kiest voor de low-cost maatschappijen. Denk hierbij aan Ryanair of Easyjet.

 

Venetië

Wat te doen in Venetië?

Wanner je Venetië bezoekt zijn er genoeg dingen om te doen en te bezichtigen. Een aantal van deze dingen zijn:

Bezoek de Rialto markt Venetië is omringt door water en de bevolking van Venetië leeft van de vis. Daardoor vind je in Venetië een grote vismarkt wat zeker aan te raden is om als toerist te bezoeken.

Rondvaren met een gondelboot Het klinkt zo logisch wanneer je in Venetië bent je een tocht moet maken met een gondelboot. Alleen dit is echt een toevoeging aan je verblijf aan deze bijzondere locatie.

Venetië van boven af bekijken Er zijn een aantal koepels van het grootste basiliek toegankelijk voor het publiek. Vanaf deze locatie kun je de stad goed van bovenaf zien. Tip bezoek deze plek het liefst tussen de hele uren, wanneer de klokken gaan luiden hoor je ze de dag er na ook nog.

Klimaat en Ligging

Venetië heeft een mediterraan klimaat waar de zomers warm kunnen zijn en de winter redelijk mild. Het weer is redelijk het zelfde als in Nederland alleen warmer. In Venetië valt ongeveer net zoveel regen als in Nederland over het hele jaar. Wie dus denkt dat in deze hoek van Italië het weer altijd goed is heeft het behoorlijk mis.

Venetië ligt in het noordoosten van Italië. En ligt zo rond 870 KM van Nederland. Je kan zowel met het vliegtuig als met de Auto gaan. Houd er wel rekening mee als je de auto pakt dat de rijroute rond de 1200 KM is. Met het vliegtuig ben je ongeveer 1 uur en 22 minuten kwijt vanaf Amsterdam.